Van Balı Dünyanın En İyi Balları Arasında

Van Valisi Ozan Balcı koordinasyonda, Büyükşehir Belediyesi desteği ile Van balının kimliklendirilmesi amacıyla bir çalışma başlatıldı.

Van Balı Dünyanın En İyi Balları Arasında
Yayınlama: 24.05.2023
Düzenleme: 24.05.2023
A+
A-

Van Balı Dünyanın En İyi Balları Arasında yerini alırken konuyla ilgili Vali Ozan Balcı bir açıklamada bulundu. Yapılan açılmalar sonucunda Van Balının Prolin Değeri, Türk Gıda Kodeksi Bal Tebliğine göre en az 300 mg/kg olması gereken Türkiye ortalamasının çok üstünde çıktı.

Vali Ozan Balcı koordinasyonda, Büyükşehir Belediyesi desteği ile Van balının kimliklendirilmesi amacıyla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Arıcılık Araştırma Merkezi ve Van Gıda Kontrol Laboratuvarı uzmanlarının tarafından ilimizin bir bölgesinden alınan Van balı prolin değeri 1.556 mg/kg çıkarak dünyanın en iyi balları arasında yerini aldığı denildi.

Van Balı Dünyanın En İyi Balları Arasında

Van Valiliği sosyal medya hesabından konuyla ilgili bir açıklamada bulunan Van Valisi Ozan Balıcı,”  Bal üreticileri ile bir araya geldi. Vali Balcı, İlimizdeki arı yetiştiricilerine büyük destekler verdiklerini söyledi.

Valimiz, “Arıcılık tarımın önemli bir parçası. Aynı zamanda incelik isteyen zahmetli bir iş. Arıların faydası zaten yaşam demek. Arılar olmayınca yaşam olmuyor. Biz toprağın dostuyuz. Çiftçinin, üretimin, üreticinin her zaman yanındayız. Milletimizin işini kolaylaştırmak, onların hayır duasını almak, onları mutlu görmekten çok büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Valimiz, arıcılarımıza arıcı maskesi ve eldiveni hediye etti.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.