Van Akdamar Adası giriş ücreti değişti mi?

Gevaş İlçe sınırların içinde bulunan ve Van Gölü’nün eşsiz güzelliği ile bütünleşen Akdamar Adası, aynı zamanda üzerinde bulunan kilisesi ile de birçok turistin ilgisini çekiyor.

Van Akdamar Adası giriş ücreti değişti mi?
Yayınlama: 02.02.2024
Düzenleme: 02.02.2024
A+
A-

2024 yılının başlamasıyla birlikte Van’da gündemde düşmeyen zam haberleri Akdamar Adasına ulaşım ve giriş ücretlerine zam geldi mi? Sorusunu akıllara getirdi. 2023 yılında yapılan zam büyük tepkilere neden olmuştu. Bir kişinin adaya gitmesi 380 TL’ye mal olurken 2024 yılında zam yapıldı mı sorusunu akıllara getirdi.

Akdamar Adasına giden turistler tekne ulaşımı için 90 TL ödemek zorunda kalıyor. Tekne adaya ulaştığı zaman ayakbastı parası adı altında adayı gezmek için iskele girişindeki gişelere kişi 290 TL ödeme yapıldıktan sonra adaya giriş yapılabiliyor.

Akdamar adasını ziyaret etmek isteyen bir kişi 380 TL ödemek zorunda kalıyor. Aynı zamanda tekne ulaşımı için geçerli olmayan sadece tarihi yerleri gezmek için olan müze kartı Akdamar Adasında da geçerlidir.

2024 Yılında Akdamar Adası giriş ücretine zam yapıldı mı?

2023 yılında gelen zamlardan sonra Van gündemi uzun süre bununla meşgul oldu. Birçok kesimden gelen tepkiler sonuçsuz kalınca zam geri çekilmedi. 2024 yılında henüz yeni bir fiyat tarifesi uygulanmadı. 2023 yılı fiyatı halen geçerlidir.

ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.