Vali Balcı, yerel şair ve yazarlarla buluştu

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, Van’daki yerel yazar ve şairler ile bir araya geldi.

Vali Balcı, yerel şair ve yazarlarla buluştu
Yayınlama: 16.01.2024
A+
A-

Uygulama Oteli’nde düzenlenen programda yerel yazar ve şairlerle bir araya gelen Van Valisi Ozan Balcı, yazarları, şairleri, sanatçıları çok önemsediğimi ifade etti.

“3 MİLYON KİTABI İLİMİZE KAZANDIRDIK”

Yazarların, sanatçıların, şairlerin aslında şehrin kalitesinin göstergesi olduğunu belirten Vali Balcı, “Yazarlar, sanatçılar, şairler aslında şehrin kalitesinin göstergesidir. Sizler şehrimizin hafızasısınız. Sizler çok kıymetli bir iş yapıyorsunuz. Yazı yazmak ayrıcalıktır. Biz de Van’da kitap adına çok güzel işler yapıyoruz. 3 milyon kitabı ilimize kazandırdık.

Vali Balcı, yerel şair ve yazarlarla buluştu

300 okul kütüphanesi yaptık. 11 bebek-çocuk kütüphanesi yaptık. Açılışını gerçekleştireceğiz. Yeni bir halk kütüphanesi ilimize yapıyoruz. Ayrıca bir çocuk kütüphanesi inşa ediyoruz. Edremit’e yeni bir kütüphane açtık. Hayata geçirdiğimiz proje ile PTT aracılığıyla 140 bin kitabı çocuklarımızla buluşturduk. Çocuklarımız bu kitaplarla kütüphanelerini oluşturdu. Okullarda 1 saat okuma saati olarak devam ediyor. Tematik liselere kitaplar aldık.

500 bin TÜBİTAK kitabını ilimize kazandırdık. Tüm anaokulu, ilkokul ve ortaokullara sınıf kütüphaneleri oluşturduk. Tüm kamu kurumlarına kitap aldık. Yani devletin imkânlarını milletimize harcadık” dedi. Vali Balcı program sonunda şair ve yazarlara kitap hediye etti.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Vali Balcı, yerel şair ve yazarlarla buluştu


Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.