Vali Balcı sular altında kalan bölgelerde incelemelerde bulundu

Van’da sabah saatlerinde başlayan yağmur selin oluşmasına ve bazı yerin sular atında kalmasın neden olurken Van Valisi Ozan Bacı sahada incelemelerde bulundu.

Vali Balcı sular altında kalan bölgelerde incelemelerde bulundu
Yayınlama: 20.03.2024
A+
A-

Van Valisi Ozan Balcı, sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve su baskını sonrası DSİ, Karayolları, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin çalışmalarını yerinde inceledi. Ekiplere kolaylıklar dileyen Balcı, selden etkilenen vatandaşlara da geçmiş olsun dileklerini iletti.

Vali Balcı’dan incelemelerde ilk durak DSİ:

Vali Balcı, ilk olarak DSİ 13. Bölge Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, Van Gölü’nün su seviyesi ve barajlarda doluluk oranları hakkında bilgi aldı. Yetkililerden sel ve su baskınına karşı yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Balcı, “Van Gölü’nün su seviyesi son yıllarda artmaya devam ediyor. Bu durum sel ve su baskını riskini de artırıyor. DSİ ekiplerimiz, olası bir felakete karşı tetikte ve gerekli tüm çalışmaları yapıyor.” dedi.

Karayolları ekipleri ile görüşme:

Vali Balcı, DSİ’den sonra Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü’ne geçerek, selden etkilenen yolların durumuyla ilgili bilgi aldı. Ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Balcı, “Selden etkilenen yolların bir an önce ulaşıma açılması için çalışmalar aralıksız devam ediyor. Vatandaşlarımızın mağduriyetinin en aza indirilmesi için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile koordinasyon:

Vali Balcı, AFAD İl Müdürlüğü’nde AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekipleriyle bir araya gelerek selden etkilenen bölgelere ilişkin son durum değerlendirmesi yaptı. Ekiplerden selden etkilenen ev ve iş yerlerine yapılan yardımlar hakkında bilgi alan Balcı, “AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, selden etkilenen vatandaşlarımıza yardım eli uzatıyor. Yaşanan bu afette vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Vatandaşlara geçmiş olsun dilekleri:

Vali Balcı, incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, “Van’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış ve su baskını nedeniyle bazı ev ve iş yerleri zarar gördü. DSİ, Karayolları, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ekiplerimiz, selden etkilenen bölgelere sevk edildi. Ekiplerimiz, zarar gören ev ve iş yerlerinde çalışmalarını sürdürüyor. Yaşanan bu afette herhangi bir can kaybımızın olmaması sevindirici. Selden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

Vali Balcı, ayrıca vatandaşlara sel ve su baskınına karşı dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları çağrısında bulundu.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.