Tendürek Dağı bölgesinde büyük festival hazırlığı

Çaldıran Belediyesi tarafından uzun süredir planlanan foto safari, yamaç paraşütü, kano ve müzik dinletisi etkinliklerin yer alacağı festival hazırlıkları başladı.

Tendürek Dağı bölgesinde büyük festival hazırlığı
Yayınlama: 09.08.2023
Düzenleme: 09.08.2023
A+
A-

Belediye Başkanı Şefik Ensari: Büyük bir festivale hazırlanıyoruz

Yıllardır terör bölgesi olarak anılan Tendürek Dağı bölgesinde kuşların sesi ve çocukların yankılanacak.  Çaldıran Belediyesi Başkanı Şefik Ensari, Çaldıran Krater Gölü Kültür ve Turizm Festivalini düzenlenmesi için gerek yerler konuştuklarını şimdiden hazırlıklarına başladığını belirtti.

BÖLGE ARTIK GÜVENLİ

3 bin 500 rakımlı Tendürek bölgesinde, güvenliğin sağlanmasıyla birlikte güzel şeylerin olacağını söyleyen Başkan Ensari, “ bu bölge artık yöre insanının yaylalarda büyük ve küçükbaş hayvan sürülerini güvenle otlattığı buna bağlı olarakta buranın turizme kazandırılması amacıyla da çalışma yürütüyoruz” dedi.

HEDEFİMİZ AĞUSTOS AYI

Tendürek Dağı’ndaki doğal güzellikleri tanıtma vaktinin geldiğini belirten Başkan Enasri,”  bölgenin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla festival hazırlıklarına başladık. İyi bir ekip kurarak Tendürek Bölgesini güvenlik olduğunu orda saklı yaylaları, gölleri ve doğal güzellikleri tanıtmamız gerekiyor. Şimdilik hedefimiz Ağustosun son haftasında düzenlenmesi planlıyoruz.”

HERKESİ DAVET EDİYORUZ

“Birkaç gün içinde burada güzel bir organizasyon yapmak istiyoruz. Konuyla ilgili gerek yerle irtibat halindeyiz. Bu festival ilk olacak. Niyetimiz gelecek nesillerinde görmesi için bu geleneksel hale getirmek olacak. Bu festivalle Tendürek‘i en güzel şekilde ülkemize, dünyaya tanıtmış olacağız. Belediye olarak festivalde foto safari, kano, yamaç paraşütü, kumda snowboard, müzik dinletisi gibi etkinlikler yer alacak.”

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.