Takva: bölgesel İşbirliğine değindi

Türkiye ile Azerbaycan arasında başta sınır bölgeleri olmak üzere ekonomik ve kültürel ilişkilerin ve karşılıklı turizmin geliştirilmesi amacıyla ‘Türkiye-Azerbaycan Bölgesel İş Birliği Arama Konferansı’ düzenlendi.

Takva: bölgesel İşbirliğine değindi
Yayınlama: 08.07.2023
A+
A-

Konferansa zoom üzerinden bağlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Azerbaycan, İran, Irak ve diğer komşularla işbirliğinin üst düzeye taşınması gerektiğini ifade etti.

T.C. Bakü Büyükelçiliği, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı işbirliğinde düzenlenen konferansa Türkiye Cumhuriyeti Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı, Azerbaycan Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Reşad Memmedov, Kalkınma Ajansları Genel Müdürü Barış Yeniçeri,  Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva zoom üzerinden bağlanırken, Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli,  DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray konferansa katılım sağladı.

Ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı, TİKA, TÜRKSOY, Yurtdışı Türkler ve Akrabalar Başkanlığı, Türk Akademisi, Türk Kültür ve Miras Vakfı temsilcileri ve iş insanları da konferansa katılım gösterdi. Van DAKA Merkez Binası Malazgirt Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, Azerbaycan, İran, Irak ve diğer komşularla işbirliğinin önemine vurgu yapılarak, sınır bölgelerinin ekonomik, akademik, kültürel ve ticari ilişkilerinin geliştirilmesi masaya yatırıldı.

Takva: bölgesel İşbirliğine değindi

TAKVA: “BARIŞIN, HUZURUN VE BÖLGESEL İŞBİRLİKLERİNİN TİCARİ DOKUNUŞLARLA HAYAT BULACAĞINA İNANIYORUZ”

Konferansa zoom üzerinden bağlanan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, iş birliğinin önemine vurgu yaparak, “2017 tarihinde Azerbaycan’a bir çalışma seyahati gerçekleştirdik. Azerbaycan’ın bölgedeki önemine vurgu yapmak ve Azeri dostlarımızı ilimizde ağırlamak adına bu seyahati düzenledik. İki ülke arasında stratejik bir işbirliği var. Sayın Cumhurbaşkanlarımız bunu çok başarılı bir şekilde ve dünyaya örnek olabilecek düzeyde sürdürüyorlar. Ne yazı ki yerel ve bölgesel işbirlikler konusunda biz çok başarılı bir performans göstermiyoruz. Bizim komşularımızı değiştirme şansımız yok. Birbirimize mecburiyetlerimiz var.

Bizim Azerbaycan’a keza Azerbaycan’ın Türkiye’ye mecburiyeti olduğu kanaatini taşıyoruz. İş dünyası olarak bu mecburiyetin fiili olarak pratiğe dönüşmesi gerektiğine inanıyoruz. Azerbaycan, İran, Irak ve diğer komşularımızla bu mecburiyetin çekilir hale gelmesini sağlamak ve avantajlardan yararlanma adına işbirliklerimizi üst düzeye taşımamız gerekiyor. Barışın, huzurun ve bölgesel işbirliklerinin ticari dokunuşlarla hayat bulacağına inanıyoruz. Bu vesileyle tüm Azerbaycanlı dostlarımızı, büyükelçimizin desteğiyle en kısa zamanda şehrimizde ve bölgemizde ağırlamayı bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

VAN BÖLGE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.