Spina bifida hastası Harun’u sevindiren haber

Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma derneği, sosyal medya üzerinden kendisine çağrıda bulunan spina bifida hastası Harun Tuğan’a akülü sandalyeyi teslim etti.

Spina bifida hastası Harun’u sevindiren haber
Yayınlama: 22.05.2023
Düzenleme: 22.05.2023
A+
A-

Spina bifida hastası Harun’a sevindiren haberi Vanlı Amcan verdi

Vanlı Amcan Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, ihtiyaç sahibi ailelerin yardımına koşmaya devam ediyor. Bu anlamda Edremit ilçesinde yaşayan ve sosyal medya üzerinden kendisine çağrıda bulunan spina bifida hastası 13 yaşındaki Harun Tuğan’ın yardım çağrısına sessiz kalmayan dernek yetkilileri, aldığı akülü sandalyeyi kendisine teslim etti.

Akülü sandalyeye kavuşan aile, yardım çığlığına duyarsız kalmayan dernek yetkililerine çok teşekkür etti.

Spina Bifida Nedir?

Spina bifida, omurgayı oluşturan kemiklerin omuriliği tamamen örtmediği ve omurilik ve ilişkili sinirlerin açıkta kaldığı bir durumdur. Spina bifida terimi Latinceden gelir ve “ayrık” veya “açık” omurga anlamına gelir.  Bu kusur, hamileliğin ilk ayının sonunda, bir bebeğin omurga ve omuriliği gelişirken ortaya çıkar.

Spina bifida, fetal omurilik kanalının tamamen kapanmadığı doğumsal bir anomalidir. Nöral tüp defekti olarak bilinen ve gebelik sırasında ortaya çıkan bir grup hastalıktan birisidir. Nöral tüp defektleri, beyin veya omuriliğin doğumsal kusurlarıdır. Nöral tüp defektleri sıklıkla hamileliğin ilk ayında, anne adayının hamile olduğunu bile bilmeden önce meydana gelir. Kusurun ciddiyetine ve omurgadaki konumuna bağlı olarak belirtiler değişkenlik gösterir. Hafif kusurlar çok az veya hiç sorun çıkarmazken, daha ciddi kusurlar kaslarda zayıflık, mesane kontrolü kaybı veya felç dahil ciddi problemlere yol açabilir.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.