Son dakika haberi ile Malatya’da korkutan deprem

Son dakika haberi… Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 6,96 kilometre olarak açıkladı.

Son dakika haberi ile Malatya’da korkutan deprem
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

Son dakika… Malatya’da saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin derinliğini 6,96 kilometre olarak açıkladı. Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde de sabah 05.51’de 5.0 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi… Deprem sonrası bazı binaların yıkıldığı öğrenildi. AFAD Başkanı, “Ekiplerimiz teyakkuz halindedir” açıklamasını yaptı.

ÇEVRE İLLERDE HİSSEDİLDİ

Deprem, Gaziantep başta olmak üzere çevre illerde de hissedildi.

AFAD BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMA

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Twitter’dan yaptığı açıklamada, “Malatya ilimizin Yeşilyurt ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki deprem sonrasında, ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN DA SABAHA KARŞI SALLANDI

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde saat 05.51’de deprem meydana geldi.

8,51 kilometre derinlikte kaydedilen sarsıntı, çevre illerde de hissedildi.

Bazı binalar yıkıldı

Yaklaşık 650 bin kişinin büyük depremler sonrası ayrıldığı kentte bu son depremle birlikte hasarlı olan bazı binaların yıkıldığı belirtildi.

Kandilli Rasathanesi, büyük paniğe neden olan depremin şiddetini 5.5, derinliğini ise 5 olarak duyurdu.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.