SGK Müdürü Göksoy’dan Vanlılara borç yapılandırma uyarısı! 

Van Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanını ve yönetimini ziyaret eden Van Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abidin Göksoy, SGK ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

SGK Müdürü Göksoy’dan Vanlılara borç yapılandırma uyarısı! 
Yayınlama: 05.04.2023
A+
A-

Van Sosyal Güvenlik İl Müdürü Abidin Göksoy, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Yakup Örenci ve yönetimini ziyaret etti.

Göksoy, SGK’ya borcu olanların 31 Mayıs 2023 tarihine kadar borçlarını yapılandırabileceğini söyledi. Göksoy, 7440 Sayılı Yapılandırma Kanunu ile 2022/Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait bazı SGK borçlananın yapılandırılmasına ilişkin müracaatların devam ettiğini de belirtti.

YAPILANDIRMA HANGİ BORÇLARI KAPSIYOR?

Müdür Göksoy, “Yapılandırma, 2022 Aralık ayı ve öncesi dönemlere ait sigorta primlerini, genel sağlık sigorta primlerini, işsizlik sigorta primleri, iş kazası ve meslek hastalığından doğan rücu alacakları kapsıyor. Öte yandan sosyal güvenlik destek primi, idari para cezası borçları, 6183/48 maddesi kapsamında taksitlendirilen ve ödenmeyen borçlar, yersiz bağlanan gelir ve aylıklardan doğan alacaklar, 01.05.2021 tarihi ve sonrasında tahakkuk eden Bağ-Kur (4/b) sigortalılarının borçları, isteğe bağlı ve topluluk sigortası primlerini kapsıyor” dedi.

“12, 18, 24, 36 VE 48 AYA KADAR TAKSİT YAPILIYOR”

Göksoy, “Sigorta prim borçlananın yapılandırılması halinde gecikme zammı ile gecikme faizlerinin tamamı siliniyor Borcun tamamı 30.06.2023 tarihine kadar peşin ödenmesi halinde anaparanın asli le tahakkuk eden Y-OFE’nin yalnızca yüzde onunu 10 tahsil ediyoruz. Taksitle ödemeyi tercih edenler aylık dönemlerde 12, 18, 24, 36 ve 48 eşit taksitle ödeme yapabileceklerdir.

31 Aralık 2022 tarihinden önce işlenen fillere ilişkin olup, yapılandırma kapsamına alınan İdari Para Cezası borçlarında, cezanın anaparasının yüzde 50’si ile işleyen gecikme zammı ve gecikme faizlerinin de tamamı siliniyor. Borçlarını yapılandırmak isteyen işverenlerin borçla ilgili açtığı dava var ise açtığı davalardan vazgeçmeleri gerekiyor. İşverenlerin e-sigorta kanalıyla, 4/b sigortalarının ise e-devlet aracılığıyla müracaat yapabilirler. Elektronik ortamda müracaat edemeyenler ise kuruma bizzat gelerek ya da posta yoluyla müracaat edebilirler” diye konuştu.

KAYNAK: Şehrivan Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.