Şangay açıklarında gemi battı! içinde 16’sı Türk 21 denizci var

Denizcilik Genel Müdürlüğü, Marshall bayraklı Omega gemisinin başka bir gemiyle çarpışması sonucunda battığını açıkladı. Olayda 16’sı Türk toplam 21 denizci kurtarıldı.

Şangay açıklarında gemi battı! içinde 16’sı Türk 21 denizci var
Yayınlama: 24.01.2024
A+
A-

Çin’in Şangay kentindeki Marshall bayraklı Omega isimli gemi, Mirabella isimli gemi ile çarpışması sonucunda battı. Can filikası ile gemiyi terk eden 16’sı Türk 21 denizci tahliye edildi.

21 DENİZCİ KURTARILDI

Denizcilik Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “AAKK Merkezimizce, Şangay MRCC ile yapılan görüşmede Marshall bayraklı OMEGA gemisinin MIRABELLA isimli gemi ile Şangay açıklarında çatışma sonucu battığı, can filikası ile gemiyi terk eden 16’sı Türk 21 denizcinin çatan gemi tarafından denizden alındığı öğrenilmiştir.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI DEVREDE

Geminin 3. Kaptanı ile görüşme sağlanmış olup sağlık durumları iyi olan denizcilerin gemiden tahliyesi için Dışişleri Bakanlığımız ve MRCC Çin ile koordine sağlanmaktadır. Geçmiş olsun.”

Şangay açıklarında gemi battı! 16'sı Türk 21 denizci kurtarıldı, yaralılar var

DENİZCİLİK DİLİNDE “ÇATIŞMA” NEDİR?

İki teknenin birbirlerine çarpması, vurması ve istemeden yaslaması haline denir. Çatışma seyirde, demirde, rıhtımda, aborda vaziyette olabilir. Ortak olan nokta olayın istem dışı meydana gelmesidir.

Kaynak : Haberler

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.