Ramazan Bayramı’nda bankalar açık mı?

Ramazan Bayramı yaklaşırken, 20 Nisan arefe günü bankaların açık olup olmadığı sorgulanıyor. Bankada işleri olan vatandaşlar, bayram öncesi işlemlerini tamamlamak istiyorlar. Peki, Arefe günü bankalar açık mı, kapalı mı? Ramazan Bayramı arefe günü bankalar çalışıyor mu, kaça kadar? İşte çalışma saatleri…

Ramazan Bayramı’nda bankalar açık mı?
Yayınlama: 19.04.2023
Düzenleme: 19.04.2023
A+
A-

Arefe Günü Bankalar Açık mı?

Bankalar 20 Nisan arefe günü öğlene kadar hizmet verecekler. Öğleden sonra hem PTT hem de bankalar hizmet vermeyecek. EFT gibi işlemleri 5000 TL’ye kadar FAST sistemi aracılığıyla bayram boyunca gerçekleşebilecek. Ancak bunun üzerindeki tutarlar, 24 Nisan Pazartesi günü itibariyle gerçekleşecek.

Fast Ödeme Sistemi, Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamaların ardından araştırılıyor.

 

İŞTE FAST ÖDEME SİSTEMİ HAKINDA BİLGİLER

FAST Sistemi, işlem limitlerinin daha yüksek seviyelere çıkarılması ve karekodlu ödemeler ile ödeme isteme gibi katma değerli yeni özelliklerin de yakın vadede eklenmesiyle, dijital ekonominin bir üst seviyeye taşınmasına önemli katkılar sağlayacak bir sistemdir.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi olarak isimlendirilen bu yeni sistemle vatandaşlar, farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde, 7 gün 24 saat yapabilecek. FAST sistemi ile EFT’lerde mesai sınırı ortadan kalkıyor, 7/24 para transferi yapılabiliyor.

 

BANKALAR İLE İLGİLİ BİLGİLERİ ALDIK PEKİ, RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet takvimine göre Ramazan Bayramı’nın 1. günü 21 Nisan tarihine denk gelmektedir. Bayramdan bir gün öncesi arefe günü ise 20 Nisan Perşembe gününe denk gelecek. Ramazan Bayramı ise 23 Nisan Pazar günü sona erecek.

Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı tarihleri her yıl resmi tatil olarak duyuruluyor. Arife günleri ise yarım gün çalışma yarım gün ise resmi tatil oluyor. Bu kapsamda 20 Nisan 2023 Perşembe günü öğleden sonra resmi tatil olacak. Yani Perşembe günü öğleden sonra tüm resmi kurumlar kapalı olacaklar. Bankalar öğlene kadar çalışacak, noterler, PTT’ler ve diğer kurumlar da yine öğlene kadar hizmet verecekler. Bu nedenle araya bayram tatili gireceği düşünülürse işlemlerini pazartesi gününe bırakmak istemeyen kişilerin Perşembe günü öğlene kadar işlemlerini tamamlamaları gerekiyor

 

PEKİ, OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Ramazan Bayramının ardından öğrencilerin tatillide son bulacak. Öğrenciler, 24 Nisan tarihinde kaldıkları yerden devam edecek.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.