Muhtarlık seçim sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Türkiye, yeni dönem yerel yöneticilerini belirlemek üzere 31 Mart günü sandıklara gitti. 2024 Mahalli İdareler Seçimi ile; velediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar için oylar kullanıldı. Seçmen ise mahalle muhtarı seçim sonuçlarını sorguluyor. Peki, muhtar sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?

Muhtarlık seçim sonuçları nereden, nasıl öğrenilir?
Yayınlama: 01.04.2024
Düzenleme: 01.04.2024
A+
A-

81 il Muhtar seçimi oy oranı… Muhtar Seçim Sonuçları 2024 Sorgulama

31 Mart Yerel Seçimleri gerçekleşti ve sonuçlar seçmenin gündeminde! Belediye başkanlığı kadar mahalle muhtarı seçim sonuçları da önem arz ediyor. İl il seçim sonuçlarının yanı sıra mahalle mahalle sonuçlar da öne çıkıyor. 2024 yerel seçim sonuçlarına göre muhtar sonuları nasıl öğrenilir?

 

MUHTAR SEÇİM SONNUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

31 Mart günü sandığa giden 61 milyondan fazla seçmen ıslak imzalı sayım döküm cetvelleri, sandık sonuç tutanakları, il ve ilçe birleştirme tutanaklarını YSK’nın internet adresinden görüntüleyebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre her seçmenin oy kullandığı sandığa dair sonuçlar görüntülenebiliyor.

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri sonuçlandığı takdirde YSK.gov.tr ya da aşağıdaki ekrandan sandık sonuçlarını öğrenebilirsiniz.

 

SANDIK SONUÇ SAYFASI YSK…

MUHTAR MAZBATASI NASIL ALINIR?

Oyların sınıflanması yapıldıktan sonra seçim komisyonu tarafından bir mazbata yapılarak yerin en büyük mülkiye memurluğuna verilir. Bu mazbatada:

Seçimin başlama ve bitme tarihi,
Sandığın ne zaman ve kimlerin önünde açıldığı,
Oy pusulalarının kaç tane çıktığı ve seçim defterindeki adların kaç tanesinin karşısına imza veya işaret konulmuş ve kaç adın karşısı boş kalmış olduğu,
Oy pusulalarından kaç tanesi ne sebeple geçer sayılmadığı,
Geçer sayılan oy pusulalarının sınıflanması sonucunda hangi adların en çoktan en aza doğru kaç oy kazandığı (muhtarlık için ayrı, ihtiyar kurulu üyeliği için ayrı)
Muhtarlığa, asıl ve yedek üyeliklere kimlerin ayrıldığı,
Seçimin kanuna aykırı yapıldığı mahalle halkından biri tarafından haber verilir veya ileri sürülürse bunun neden ibaret olduğu, gösterilir.

 

MUHTAR MAAŞI NE KADAR?

Ocak ayı asgari ücret zammının ardından muhtarların aldığı maaşlar şu şekilde:

2024 yılı en düşük muhtar maaşı: 17.002 TL
2024 yılı en yüksek muhtar maaşı: 18.500 TL

milliyet

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.