Meteorolojiden yağmur ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonundan itibaren Türkiye geneli için fırtına, lodos ve yağış uyarısı yaptı.

Meteorolojiden yağmur ve fırtına uyarısı
Yayınlama: 11.03.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre, Türkiye hafta sonundan itibaren yağışlı ve fırtınalı havanın etkisi altına giriyor. Yağışlarla birlikte ülke genelinde hava sıcaklıklarının düşmesi beklenirken, özellikle yüksek kesimlerde fırtınanın hızının saatte 100 kilometreye kadar çıkabileceği ifade edildi.

 

Cumartesi Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ve Batı Karadeniz’de, pazar Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu ve Batı ve Orta Karadeniz’de, pazartesi Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu’nun batısında beklenen yağışların yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

 

Rüzgârın, cumartesi ülke genelinde güney yönlerden lodos şeklinde kuvvetli, Marmara, Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu ve Karadeniz’de fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına, yüksek kesimlerde tam fırtına, pazar günü ise Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’da fırtına, yer yer kısa süreli kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

Cumartesi akşam saatlerinden itibaren Güneydoğu Anadolu Bölgesi ile Doğu Anadolu’nun güneyi ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.

 

Cumartesi ülke genelinde mevsim normallerinin üzerinde olması beklenen hava sıcaklıklarının pazar gününden itibaren Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz’de yağışlarla beraber hissedilir derecede azalarak mevsim normalleri civarına düşmesi bekleniyor.

 

Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hava sıcaklıklarında değişiklik beklenmiyor. Mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda ise çığ tehlikesi bulunuyor.

(İLKHA)

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.