Meteoroloji’den 12 il için çığ tehlikesi uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), günlük hava tahmini raporunu yayımladı. 12 il için turuncu ve sarı kodlu uyarıda bulunan Meteoroloji, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu için çığ tehlikesi olduğunu bildirdi. Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan da NTV canlı yanında 13 Şubat’a kadar sıcaklıklarda ani bir düşüş olmayacağını dile getirip hava sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Meteoroloji’den 12 il için çığ tehlikesi uyarısı!
Yayınlama: 07.02.2024
Düzenleme: 07.02.2024
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; yurdun güney ve doğu kesimleri ile batı kıyılarının parçalı, yer yer çok bulutlu, Kıyı Ege, Batı Akdeniz kıyıları, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu ile Isparta çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Artvin, Ardahan ve Bitlis çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

 

HAVA SICAKLIĞI: Ülkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği tahmin ediliyor. Genellikle batı ve güneybatı, Doğu Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

 

12 İL İÇİN SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

MGM; Ağrı, Artvin, Bitlis, Giresun, Hakkari, Kars, Trabzon, Şırnak, Iğdır, Ardahan, Van, Rize için sarı ve turuncu kodlu uyarı verdi.

 

SICAKLIKLAR ARTIYOR

Meteoroloji Editörü Dilek Çalışkan, NTV canlı yanında 13 Şubat’a kadar sıcaklıklarda ani bir düşüş olmayacağını dile getirip hava sıcaklıkların ortalamanın üzerinde seyredeceğini açıkladı.

Ayın 13’üne kadar sıcaklıklarda çok ani bir düşüş olmayacağını ifade eden Çalışkan, “Çok üşüten ve hızlı bir sıcaklık düşüsü yok. Ayın 15’ine kadar sıcaklıklar ortalamanın üzerinde.” dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.