Meteoroloji, 20 ilde yaşayan vatandaşları uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Ordu, Samsun, Trabzon, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yaptı.

Meteoroloji, 20 ilde yaşayan vatandaşları uyardı
Yayınlama: 03.10.2023
Düzenleme: 03.10.2023
A+
A-

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden (MGM) yapılan açıklamaya göre Orta ve Doğu Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu ve Akdeniz bölgesindeki Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde sağanak yağış beklendiğini duyurdu.

Ayrıca Artvin, Giresun ve Rize için ise turuncu kodlu uyarı yapıldı. Yapılan açıklamada, söz konusu şehirlerde yaşayan vatandaşlardan sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

YAĞIŞLAR GİRESUN, RİZE VE ARTVİN’DE KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji’den yapılan açıklamada, ilk saatlerden itibaren Samsun’un doğusu, Ordu, ve Trabzon’da kuvvetli yağış beklendiği açıklandı. Ayrıca, turuncu uyarının yapıldığı Giresun’un doğusu, Rize ve Artvin kıyılarında yerel çok kuvvetli ve şiddetli yağış olacağının tahmin edildiği bildirildi.

Meteoroloji, açıkladığı 20 ilde yaşayan vatandaşları uyardı

SARI KODLU UYARI YAPILDI

Öte yandan Adana, Diyarbakır, Hatay, Muş, Siirt, Van, Şırnak, Ağrı, Bitlis, Elazığ, Hakkari, Mardin, Batman ve Osmaniye için sarı kodlu sağanak uyarısı yapıldı.

VATANDAŞLARA SEL VE SU BASKINI UYARISI

MGM’den yapılan açıklamada, bölge sakinlerinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksama gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.