LGS yerleştirme sonuçları açıklandı

LGS tercih sonuçları meb.gov.tr sayfasında erişime açıldı, yüz binlerce öğrencinin yerleştirildiği okul belli oldu. Veliler ve öğrenciler sonuçların açıklanmasıyla meb.gov.tr adresine akın etti.

LGS yerleştirme sonuçları açıklandı
Yayınlama: 24.07.2023
Düzenleme: 24.07.2023
A+
A-

2023 LGS tercih sonuçları MEB tarafından açıklandı

Son dakika haberi: Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıkladı.

4 Haziran 2023 tarihinde Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki yerleştirme sonuçları www.meb.gov.tr adresinde erişime açıldı. 3–19 Temmuz 2023 tarihleri arasında 1 milyon 14 bin 675 öğrenci, sınavlı okul ve yerel yerleştirme için tercihte bulundu. Öğrencilerin yüzde 95’i tercihlerine yerleşti.

Sınavla öğrenci alan okullar için açılan 204 bin 812 kontenjanın 200 bin 310’u öğrenciler tarafından tercih edildi ve yerleştirme oranı % 97,80 olarak gerçekleşti

 

LGS tercih sonuçları ile birlikte lise düzeyindeki öğrencilerin 4 yıl boyunca okuyacakları okullar belli oldu. Veliler ve öğrenciler yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sorgulayabilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki yerleştirme sonuçlarını, http://www.meb.gov.tr internet adresinden açıkladı.

LGS YERLEŞTİRME SONUÇLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.