Kitap Van Komisyonu İle Değerlendirme Toplantısı

Vali Ozan Balcı, Kitap Van Projesi kitap okuma komisyonu ile değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. İşte toplantıda alınan önemli başlılar şöyle..

Kitap Van Komisyonu İle Değerlendirme Toplantısı
Yayınlama: 21.11.2023
A+
A-

Vali Ozan Balcı, proje kapsamında şimdiye kadar yapılan ve bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu ve kitap komisyonundan bilgi aldı.

Valimiz, ‘Her Kitap Bir Mutluluk’ sloganıyla kitap adına çok güzel işler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda; 3 milyon kitabı çocuklarımızla buluşturuyoruz.

Yapılan topaltında önemli başlıklar şöyle :

500 bin en güzel ve nitelikli TÜBİTAK kitabını ilimizdeki kütüphanelere buluşturduk. Çocuklarımız hayallerini gerçekleştirmeleri için nitelikli kitap okumalı. Biz bunu sağladık. Hayata geçirdiğimiz proje eğitime, bilgiye, bilime, sanata, öğretmen ve

Kütüphanelerimizi zenginleştirdik. Okullarımızda 300 yeni kütüphane oluşturduk. Her çocuğumuzun elma kasasından da olsa kitaplığı olmalı. Çocuklarımız çantalarında kitap taşımalı.

Okullarda 1 ders saati okuma saati olarak devam ediyor. İlçelerimize yaptırdığımız 11 adet bebek-çocuk kütüphanesi ocak ayı itibariyle hizmete giriyor. İlimize yeni bir il halk kütüphanesi ve çocuk kütüphanesi kazandırıyoruz.

Edremit ilçemize yeni bir kütüphane açtık. İlçe kütüphanelerimizi kitaplarla zenginleştirdik. Kütüphane ve kitap anlamında fiziksel altyapı olarak Türkiye’ye örnek oluyoruz.

http://kitapvan.gov.tr üzerinden 80 bin öğrencimize 130 bin kitap PTT aracılığıyla ulaştırıldı. Kitap okuma alışkanlığı çocuklukta kazanılır. En kıymetli vaktimizi kitap okumaya ayırmalıyız.

Çünkü kitap okuyan çocukların hem hayalleri geniş oluyor, hem de başarılı oluyorlar. Kendimizi yenilemek, geliştirmek için kitap okumalıyız. Bu kitaplarımızın çocuklarımıza faydalı olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.