Kimlik sıkıntısı yaşayan seçmenler nüfus müdürlüğüne akın etti

Van’ın Erciş ilçesinde oy kullanmaya gidecek seçmenler kimlikleriyle ilgili sıkıntı yaşayınca ilçe nüfus müdürlüğüne akın etti.

Kimlik sıkıntısı yaşayan seçmenler nüfus müdürlüğüne akın etti
Yayınlama: 31.03.2024
Düzenleme: 31.03.2024
A+
A-

2 gündür açık olan Erciş Nüfus Müdürlüğü, kimlik sorunu yaşayan vatandaşlara yardımcı oldu. Açıklamalarda bulunan İlçe Nüfus Müdürü Ümit Aral, yerel seçimlerden dolayı dün ve bugün açık olduklarını belirterek, “Müdürlüğümüze dün 8 vatandaşımızın kimlik başvurusunu aldık, bugün ise şu ana kadar 70’in üzerinde vatandaşımızın kimlik başvurusunu alarak oy kullanmalarını sağladık. Arkadaşlar yoğun bir şekilde çalışıyorlar. Gelen vatandaşların taleplerini karşılıyoruz. Kurum olarak görev alanımıza giren konularda elimizden geldiği kadarıyla vatandaşlarımızı mağdur etmemeye çalışıyoruz. Onların taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Çünkü herkesin oy kullanma hakkı vardır” dedi.

Erciş’te kimlik sıkıntısı yaşayan seçmenler nüfus müdürlüğüne akın etti

Kimlik sıkıntısı yaşayan seçmenler ise yapılan uygulamadan çok memnun olduklarını söyleyerek müdürlük çalışanlarına teşekkür ettiler.


İLGİLİ HABERİ OKU


Kimliğini kaybeden seçmenler soluğu nüfus müdürlüklerinde aldı

Van’ın Muradiye ilçesinde kimlik kartını kaybeden seçmenler nüfus müdürlüğünün yolunu tuttu.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçiminde oy kullanmak isteyen ve kimlik kartını kaybeden seçmenler nüfus müdürlüğünün yolunu tuttu. Seçimden dolayı 30-31 Mart günü açık olan nüfus müdürlükleri seçmenlerin oy kullanma işlemleri için geçici kimlik kartı düzenledi. Nüfus müdürlüklerinde görev yapan nüfus personelleri seçmenlerin kimlik kartını düzenledikten sonra oy kullanmaları için geçici kimlik belgesi verdi. Vatandaşların ise nüfus müdürlüğünde yoğunluk oluşturduğu görüldü.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.