Kayatürk’ten sert tepki! İranlı turist Van’a gelemeyecek

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk İran’la ikili ilişkilerin askıya alınması konusunda bir açıklamada bulunarak tepki gösterdi.

Kayatürk’ten sert tepki! İranlı turist Van’a gelemeyecek
Yayınlama: 01.02.2024
Düzenleme: 01.02.2024
A+
A-

Meclis araştırma önergesine karşı AK Parti Grubu adına Konuşan Kayatürk,” 1 milyona yakın İranlı turist Van’a gelemeyecektir. “ diyerek sosyal medya hesabında bir paylaşımda bulundu.

Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk İran’la ikili ilişkilerin askıya alınması hususunda verilen meclis araştırma önergesine karşı AK Parti Grubu adına yapmış olduğumuz konuşmada:

1-Türkiye ile İran arasındaki ilişkiler, karşılıklı saygı, iç işlerine karışmama ve ortak çıkarlar temelinde sürdürülmektedir.

2-İran’daki insan hakları meseleleri ülkemiz tarafından takip edilmekte, iki ülke arasındaki temaslarda da ele alınmaktadır.

3-Türkiye, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Mekanizmalarına taraf olup, bu çalışmaları desteklemektedir.

4-İran’la aramızdaki anlaşmaların askıya alınması halinde, Cumhuriyetimizin başlangıcından bu yana mevcut olan ahdi zemin ortadan kalkacaktır.

5-Söz konusu anlaşmalarla garanti altına alınan ülkemizin ve vatandaşlarımızın hak ve menfaatlerini koruyabilecek yasal dayanak kalmayacaktır.

6-Ticari ilişkilerimiz ve halklar arası temaslar dahil olmak üzere, birçok alandaki menfaatlerimiz olumsuz etkilenecektir.

7- Sınır iş birliğine yönelik birçok proje askıya alınacaktır.

8-İlimizin ekonomisine büyük katkı sunan 1 milyona yakın İranlı turist Van’a gelemeyecektir.

Türkiye-İran arasındaki anlaşmaların askıya alınması önerisi, İran’la temasları bulunan, İran’da yaşayan ve İran’la ticaret yapanlar başta olmak üzere çok sayıda vatandaşımızın hak ve menfaatlerinin ciddi anlamda ihlaline ve mağduriyetine yol açacak olması nedeniyle uygun değildir.” Dedi.

 

 

BAŞKA HABER OKU

AK Parti Van teşkilatından kritik toplantı!

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.