İsveç Türkiye kapısında süresiz bekleyecek

SON DAKİKA GELİŞMESİ: İsveç ve Finlandiya ile NATO görüşmeleri süresiz olarak iptal edildi. İşte haberin ayrıntıları… İsveç ve Finlandiya Türkiye kapısında beklemeye devam edecek.

İsveç Türkiye kapısında süresiz bekleyecek
Yayınlama: 24.01.2023
A+
A-

Kur’an-ı Kerim’in yakılması olayı sonrasında Türkiye tüm dünya ülkelerin ayağa kaldıracak bir hamlede bulundu. Bunu üzere Ankara’nın talebi üzerine Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz olarak iptal edildi.

NATO’ya girme sürecinde Türkiye’nin vetosuna takılan İsveç’te, İslam’a karşı alçak bir saldırı gerçekleştirildi.

Türkiye, İsveç’ten terör konusunda somut adımlar beklerken, ülkede Kur’an-ı Kerime karşı düzenlenen saldırı bardağı taşıran son damla oldu.

TÜRKİYE’DEN SERT TEPKİLER ART ARDA GELDİ

İlk olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İsveç Savunma Bakanı’nın Türkiye’ye ocak sonunda gerçekleştireceği ziyareti iptal etti.

 

POLİSLER ENGEL OLMADI

Aşırı sağcı Rasmus Paludan, polisin güvenlik önlemi aldığı alanda Kur’an-ı Kerim’i yakmasına siyasilerden peş peşe kınama gelirken, olay dünya çapında da yankı uyandırdı.

ÜÇLÜ MEKANİZMA TOPLANTISI İPTAL EDİLDİ

Yaşanan son dakika gelişmesine göre ise Ankara’nın talebi üzerine Türkiye İsveç ve Finlandiya arasındaki üçlü mekanizma toplantısı süresiz olarak iptal edildi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.