İşte Başkan Adayı Arvas’ın Van’a vizyon katacak projeleri

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenen Proje Lansman Programında Van projelerini açıkladı. Açıklanan projelerde Vanlıların özlemle beklediği tramvay projesi, Edremit-Van YYÜ arası deniz ulaşımı, evlenecek gençlere maddi destek, öğrencilere ücretsiz ulaşım desteği ve Van’a değer katacak daha birçok yeni proje açıklandı.

İşte Başkan Adayı Arvas’ın Van’a vizyon katacak projeleri
Yayınlama: 17.02.2024
A+
A-

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Abdulahat Arvas Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenen Proje Lansman Programında projelerini açıkladı.

31 Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlere sayılı günler kala Van’da seçim çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Van’da AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayının Abdulahat Arvas olduğu açıklandı. Abdulahat Arvas, adaylığı açıklandığı günden bu yana vatandaşla bir araya gelmeye devam ederken, bugün düzenlenen proje lansman toplantısında projelerini açıkladı.

İşte Van’a vizyon katacak o projeler…

Evlenecek olan genç çiftlere 50 bin TL maddi destek.

Üniversite öğrencilerine her ay 1000 TL eğitim ve 1000 TL ulaşım desteği verilecek.

Edremit-İskele-Van YYÜ arası deniz ulaşımı seferleri yapılacak.

Açıklanan projeler arasında en dikkat çeken bir diğer proje ise Tramvay projesi. Van’a değer katacak olan tramvay projesi Edremit-Van YYÜ arasında yapılacak.

Van’ın en önemli sorunları başında gelen trafik sorunu için 4 köprülü kavşak yapılacak. Van kent trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak 4 yeni köprülü kavşak projelerinin yanı sıra kent trafiğine katkı yapacak 250 km yeni yol ve yeni bulvarlar yapılacak.

Abdulahat Arvas’ın projeleri arasında kırsal kesimler de unutulmadı. Açıklanan projeler arasında kırsal mahallelerde yol, su ve alt yapı sorunları çözülecek.

Arvas’ın açıklanan projeleri arasında Tarım ve Hayvancılığın başkenti Van’da çiftçilerde unutulmazken 5 bin çiftçiye alım garantili üretim dönemi başlatılacak.

KAYNAK: ŞEHRİVAN HABER 

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.