İskender Ertuş AK Parti’ye katıldı!

Türkiye 31 Mart’ta yapılacak seçime hazırlanıyor. Van’da da yerel seçim heyecanı sürerken sürpriz bir gelişme yaşandı.

İskender Ertuş AK Parti’ye katıldı!
Yayınlama: 30.01.2024
Düzenleme: 31.01.2024
A+
A-

Bölgenin önemli kanaat önderlerinden olan İskender Ertuş ve beraberindeki birçok isim yeniden AK Parti’ye katıldı. Bölgenin önemli kanaat önderlerinden olan İskender Ertuş, siyasi arenadaki tercihini değiştirdi. Aşiret lideri İskender Ertuş ve bin 840 üye ile beraber AK Parti’ye katıldı. Aşiret lideri İskender Ertuş’un AK Parti’ye katılması kentte büyük yankı uyandırdı.

KAYNAK: HAVADİS


İSKENDER ERTUŞ KİMDİR?

Van Başkale’de 1955 yılında doğmuş olan İskender Ertuş İlk, orta ve lise eğitimlerini de aynı kentte tamamlamıştır. İskender Ertuş babasının 1979 yılında ölmesinin ardından ise Ertoşi aşiretinin başına geçmiştir. Başkale Belediye Başkanlığı görevini 1989-2002 yılları arasında 3 dönem boyunca yapmıştır. Günümüzde ise CHP listelerinden milletvekili adayıdır.

İSKENDER ERTUŞ KİMDİR KAÇ YAŞINDA?

İskender Ertuş dünyanın en büyük aşiretlerinden birisi olan Ertoşi Aşiretinin uzun yıllardır liderliğini yapmaktadır. İskender Ertuş kimdir kaç yaşında araştırıldığında 1955 doğumlu olduğu ve şu anda 68 yaşında olduğu görülmektedir. Barışçı ve yapısı ve ailelerin arasındaki husumeti çözmesi ile de dikkatleri çekmektedir. İskender Ertuş kimdir ne iş yapar araştırıldığında madencilik, tarım, hayvancılık, akaryakıt sektörlerinde çok sayıda şirketi olduğu görülmektedir.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.