İmam,Müezzin,Kur’an Hocası ! Diyanet 6 bin 200 din görevlisi alacak

Diyanet İşleri Başkanlığının 6 bin 200 sözleşmeli Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alımına ilişkin ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı.

İmam,Müezzin,Kur’an Hocası ! Diyanet 6 bin 200 din görevlisi alacak
Yayınlama: 28.12.2022
Düzenleme: 28.12.2022
A+
A-

Diyanet İşleri Başkanlığı’na, 6 bin 200 din görevlisi alımı ilanı Resmi Gazete’de yayınlandı.

Alınacak personel sayısı

İlana göre, Diyanet İşleri Başkanlığının taşra teşkilatında 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla 2022 KPSS B grubu puan sırası esas alınarak ilan edilen boş pozisyonların üç katı kadar aday arasından Başkanlıkça yapılacak sözlü sınav sonucuna göre, Diyanet Akademisine aday din görevlisi olarak 1300 Kur’an kursu öğreticisi (kadın), 4 bin 600 imam hatip ve 300 müezzin kayyım alımı yapılacak.

Başvurular 26 Aralık ile 6 Ocak tarihleri arasında “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden yapılacak. Adayların ön başvurularını onaylatmak için aynı tarihler arasında herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı, taşra teşkilatında istihdam etmek üzere 6 bin 200 sözleşmeli personel alacak.

İlana göre, Diyanet Akademisine aday din görevlisi olarak 1300 kadın Kur’an kursu öğreticisi, 4 bin 600 imam hatip ve 300 müezzin kayyım alımı yapılacak.

Başvurular 6 Ocak’a kadar “sinav.diyanet.gov.tr” adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Adayların ön başvuru için herhangi bir il veya ilçe müftülüğüne şahsen müracaat etmeleri gerekiyor.

 

Başvuru şartları ve işlemlerine ilişkin bilgilere Diyanet İşleri Başkanlığının internet sitesinden ulaşılabiliyor.

ensonhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.