HDP’de Cumhurbaşkanı adaylığı için kimlerin adı geçiyor?

Seçim tarihin belirlenmesinin ardından 6’lı masada Cumhurbaşkanlığı adaylığı için ses çıkmazken kulislerde HDP ‘in muhtemel olabilecek adayların isimleri dolaşmaya başladı.

HDP’de Cumhurbaşkanı adaylığı için kimlerin adı geçiyor?
Yayınlama: 28.01.2023
A+
A-

Partisinin 7 Ocak’taki Kars İl Olağan Kongresi’nde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, “HDP kendi adayıyla seçime girecek” dedi. Buldan, aynı gün, “Cumhurbaşkanı adaylarının Emek ve Özgürlük İttifakı’nın adayı olacağı” açıklaması yaptı.

 

ALTILI MASA’YA TEPKİ

HDP, 27 Eylül 2021 tarihinde “Demokrasiye, Adalete, Barışa Çağrı Deklarasyonu”nu açıkladı. Sonrasında, deklarasyonda yer alan ilkeler üzerinden sık sık “ortak aday” çağrısı yaptı. Ancak HDP’nin bu tutumu Altılı Masa’da karşılık bulmadı. HDP ile temas kurmaktan kaçınan Altılı Masa’nın en önemli unsuru CHP ve Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ürkek ve çekingen yaklaşımları eleştirilerin odağı oldu. HDP’nin bütçesine bloke konulduğu gün toplanan Altılı Masa, sonrasında yaptığı açıklamada da bu konuya yer vermedi.

HDP’nin cumhurbaşkanı adayı için oluşturduğu isim listesinde, Sebahat Tuncel, Gültan Kışanak, Şebnem Korur Fincancı, Zülfü Livaneli, Aylin Kotil, Saruhan Oluç ve Garo Paylan isimleri öne çıkıyor.

KAYNAK: MA / Özgür Paksoy

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.