HDP ve Yeşil Sol Parti’den Millet İttifakı için yeni karar!

28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacak. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Erdoğan’ı desteklerken, Dağılan ATA İttifakı’nın birleşenlerinden olan Zafer Partisi ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı. Destek Kararı ve yapılan anlaşma sonrası HDP ve Yeşil Sol Parti’den Millet İttifak’ını destek yeni karar alındı.

HDP ve Yeşil Sol Parti’den Millet İttifakı için yeni karar!
Yayınlama: 24.05.2023
A+
A-

SON DAKİKA! Türkiye 14 Mayıs’ta Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili genel seçimleri için sandık başına gitti. Milletvekili genel seçimlerinde salt çoğunluk Cumhur İttifakı elde ederken Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise adaylar cumhurbaşkanı seçilme yeterliliğini sağlayamadı ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı.

Değişen, dağılan ve yeniden kurulan ittifaklarla Türkiye, ikinci tur seçimlerine giderken siyaset arenasında da hareketli günler yaşanmaya devam ediyor. 28 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun yarışacak. ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, Erdoğan’ı desteklerken, Dağılan ATA İttifakı’nın birleşenlerinden olan Zafer Partisi ise Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldı.

HDP ve Yeşil Sol Parti’den Millet İttifakı için yeni karar!

“HDP VE YEŞİL SOL PARTİDEN DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPMA KARARI”

Ümit Özdağ ve Kemal Kılıçdaroğlu, ikinci tur seçimleri öncesinde anlaştı. Kemal Kılıçdaroğlu, Ümit Özdağ’ın şartlarını kabul etti. İki parti imzalanan protokolde yer alan “kayyum” maddesi üzerinde durulurken HDP ve Yeşil Sol Parti, Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ arasında imzalanan protokoldeki kayyum maddesi üzerine durum değerlendirmesi yapma kararı aldı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ ile “kayyum” maddesini de içeren anlaşmayı imzalaması sonrası gözler, HDP ve Yeşil Sol Parti’ye çevrilirken Duvar Gazetesi Yazarı Ceren Bayar, “HDP ve Yeşil Sol Parti, Kılıçdaroğlu ve Özdağ’ın “kayyum” uygulamalarının devamına ilişkin maddeyi de içeren protokolü imzalaması üzerine durum değerlendirmesi yapmaya başladı.” diye yazdı.

“İşte 4. maddenin detayları…”

4. MADDE: “Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütünterörörgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir. ”

şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.