HDP Van milletvekili aday adaylığı için kimler başvuruda bulundu?

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimler için çalışmalarını sürdürüyor. Van’da da bu anlamda çalışmalar sürerken, milletvekili aday adaylığı başvurusu da dün bitti.

HDP Van milletvekili aday adaylığı için kimler başvuruda bulundu?
Yayınlama: 26.03.2023
A+
A-

İşte o isimler… 14 Mayıs seçimlerinde cumhurbaşkanı adayları netleşirken, milletvekilliği aday adaylığında da sona gelindi. HDP’de de milletvekili aday adaylık başvuruları dün son ererken, Van’da kimlerin HDP’den milletvekili aday adayı olduğunu derledik.

HDP VAN İL BAŞKANLIĞI HENÜZ BİR AÇIKLAMA YAPMADI…

HDP Van İl Başkanlığınca milletvekili aday adaylığında bulunanlar henüz açıklanmazken, milletvekili aday adaylık başvurusunda bulunup bunu resmen duyuranları derledik.

1-FIRAT DURMAZ

Önceki dönem İMO Van Şube Başkanı Fırat Durmaz, HDP Van milletvekili aday adaylığında bulunduğunu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Durmaz, başvurusundan sonra TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu’nu ziyaret etti.

Ziyaretten sonra TMMOB Van İl Koordinasyon Kurulu “Milletvekilliği Aday adaylığı başvurusundan sonra örgütlenmemizi ziyaret ederek fikir ve önerilerimizi dinlemek, kent politikalarında bilim ve mühendisliği esas alması açısından önceki dönem İMO şube Başkanı Fırat Durmaz’a teşekkür eder başarılar dileriz” paylaşımını yaparken, bu paylaşıma binaen “Beraber çalışmış olmaktan onur duyduğum, mesleki örgütlenmemin nazik karşılamaları ve değerli katkılarından dolayı TMMOB Van İKK teşekkür ederim” paylaşımını yapan Durmaz adaylığını resmen duyurmuş oldu.

2-OKTAY CANDEMİR

Gazeteci Oktay Candemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda aday adaylık başvurusunu açıklamış oldu. Candemir paylaşımında, “14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde, HDP-Yeşiller ve Sol Gelecek Partisine milletvekili aday adaylığı için başvurdum. Başta Kürt sorunu olmak üzere her kesimden yurttaşın maruz kaldığı tüm hak ihlallerine, soygun ve talan düzenine karşı hep beraber mücadele edeceğiz” ifadelerini kullandı.

3-SİNAN OK

Sinan Ok, sosyal medya hesabından “Faşizme, kapatma davasına, OHAL-KHK-KAYYUM rejimine karşı HDP çizgisinde herkesi aday adayı olmaya davet ediyoruz. Başvurular bugün akşama kadar devam ediyor. Ben de Van’dan bu haksızlık rejimine karşı “Aday Adayıyım”” paylaşımını yaparak aday adaylık başvurusunu resmen duyurmuş oldu.

KAYNAK: Şehrivan Gazetesi

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.