Hamas’tan İslam alemine çağrı!

İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Hamas ve El Kassam Tugayları, tüm İslam alemini Cuma günü Filistin’e destek için meydanlara çağırdı. İşte İsrail-Filistin savaşında son gelişmeler.

Hamas’tan İslam alemine çağrı!
Yayınlama: 13.10.2023
Düzenleme: 19.04.2024
A+
A-

Son dakika İsrail-Filistin savaşı haberleri: İsrail, Hamas’ın başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonu sonrası Filistin’deki katliamı sürüyor. Hamas ve El Kassam Tugayları, tüm İslam alemini Cuma günü Filistin’e destek için meydanlara çıkmaya davet etti.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!

İşte dakika dakika İsrail-Filistin savaşından gelişmeler:

03.38: İsrail, Gazze sınırına birkaç kilometre mesafede bulunan Sderot Yahudi yerleşim biriminde nüfusun yüzde 60’ını tahliye etti.

02.17: İsrail’in Gazze’nin farklı bölgelerini hedef alan son saldırılarında 53 Filistinli öldü, onlarcası yaralandı.

01.39: İsrail Meclisi (Knesset), Gazze Şeridi’yle yaşanan çatışmalar boyunca çalışacak “acil durum hükümeti” kurulmasını onayladı.

00.24: İsrail’in Gazze Şeridi’nin güney ve kuzey bölgelerine düzenlediği hava saldırılarında aralarında çocukların da bulunduğu 22 kişi yaşamını yitirdi.

İİT’TEN İSRAİL’E KINAMA

23.38: İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), İsrail’in Filistin halkına karşı devam eden saldırılarını kınayarak, uluslararası topluma bu saldırıların derhal durdurulması için müdahale edilmesi çağrısında bulundu.

23.22: İsrail yerel basınında yer alan haberlere göre, İsrail askerlerinin Gazze’de kara operasyonuna başlamak için hazır olduğu belirtildi. Emir bekleyen İsrail askerlerinin, Gazze’de aylarca kalacağı öngörülüyor.

‘SINIR KAPILARININ KAPATILMASI VE YARDIMLARIN ENGELLENMESİ TOPLU KATLİAMDIR’

23.20: Filistin Başbakanı Muhammed Iştiyye, İsrail’in yoğun bombardımanına hedef olan abluka altındaki Gazze Şeridi’ne insani yardımların ulaştırılması için Mısır ile çalışma yürüttüklerini belirtti.

Iştiyye, “Gazze Şeridi’ndeki tüm sınır kapılarının kapatılması ve yardımların girişinin engellenmesi, Gazze’deki halkımıza yönelik toplu katliamıdır.” ifadesini kullandı.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!

22.53:  Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında 1.537 kişi hayatını kaybettiğini, 6.612 kişinin de yaralandığını açıkladı.

22. 20: Gazze’de hedef gözetmeksizin hava saldırılarına devam eden İsrail, yeni mühimmatlarını savaş uçaklarının olduğu bölgelere göndermeye devam ediyor. Söz konusu füzelerin yarın Gazze Şeridi’ne atılacağı iddia edildi.

 

FRANSA’DA FİLİSTİN’E DESTEK GÖSTERİLERİ YASAKLANDI

21.49: Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Filistin’e destek gösterilerinin tümünün yasaklanması talimatını verdi.  Ulusal basındaki haberlere göre, Darmanin, valilere gönderdiği Telegram mesajında, Filistin’e destek amaçlı bütün protestoları “kamu düzenini bozabilecekleri” gerekçesiyle yasaklamaları talimatında bulundu.

Darmanin, ayrıca yasaklanan bu gösterilere katılanların da gözaltına alınmasını istedi.

21.28: Wall Street Journal’a konuşan Pentagon yetkilisi: İsrail’i desteklemek ve her türlü saldırıyı caydırmak için A-10 uçaklarından oluşan bir filoyu Birleşik Arap Emirlikleri’ndeki Al Dhafra üssüne yönlendirildiğini açıkladı.

21.10: Hamas ve El Kassam Tugayları, Cuma günü tüm İslam dünyasını Filistin’e destek için meydanlara çıkmaya davet etti.

20.57:  ABD’li senatör Lindsey Graham’dan skandal açıklama: Tüm dünyayı bombalamamız lazım.

İSRAİL BİR ŞEHRİNDEN ÇEKİLİYOR

20.18: İsrail hükümeti Sderot şehrinin boşaltılması kararını onayladı.

İSRAİL, FİLİSTİN’DEN SONRA HAMAS’A  DA SAVAŞ İLAN ETTİ

19.40: İsrail Başbakanı Netanyahu, Knesset’te yaptığı konuşmada Hamas’a savaş ilan etti

İNGİLTERE SAVAŞ BÖLGESİNE DONANMA GEMİLERİ VE CASUS UÇAKLARI GÖNDERECEĞİNİ AÇIKLADI

19.21: İngiltere, İsrail’i desteklemek için bölgeye Kraliyet Donanması gemileri ve casus uçakları gönderecek.

ÇİN’DEN FİLİSTİN’E DESTEK

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, “Filistin meselesi, Ortadoğu’daki en temel sorundur ve bu sorunun temelinde Filistinliler için adaletin sağlanmaması yatmaktadır.” dedi.

19.02: İsrail Hava Kuvvetleri: Şu ana kadar Hava Kuvvetleri, Hamas hedeflerine yaklaşık 6 bin bomba attı.

 

‘PLANLADIĞIMIZDAN VE BEKLEDİĞİMİZDEN FAZLASINA ULAŞTIK’

18.50: İsrail’in vatandaşlarına yaptığı sığınaklara girin çağrısının ardından Hamas’a bağlı El Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde’den flaş bir açıklama geldi. Ubeyde, “Allah’a şükürler olsun ki Aksa Tufanı operasyonunda planladığımızdan ve beklediğimizden fazlasına ulaştık. Düşman ordusunun Gazze bölüğüne 15 noktada saldırdık ve buna ek olarak 10 askeri noktaya daha saldırdık. Operasyon başlangıcından hemen sonra Gazze çevresindeki yerlere 3 bin 500, 1948’de işgal edilen yerlere ise bin roket attık. Çok kapsamlı planlar yaptık, 3 bin savaşçımızı operasyon için eğittik. Bin 500 savaşçı ise destek operasyonları için hazır bulundu. Gece gündüz yorulmadan çalıştık” ifadelerini kullandı.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!

İSRAİL VATANDAŞLARINA SIĞINAKLARA GİRİN ÇAĞRISINDA BULUNDU

18.17: İsrail’in kuzeyinde yaşayan bütün vatandaşlara sığınaklara gitmesi uyarısı yapıldı.

‘ÇOK FAZLA SİVİL ZAYİAT OLACAK’

17.46: ABD’li Financial Times gazetesinde yer alan habere göre, ABD ordusundan eski Binbaşı ve muharebe uzmanı John Spencer, İsrail’in hazırlığını yaptığı kara harekatına yönelik yaptığı açıklamada, “Çok kanlı olacak. Meskun mahal muharebelerinin doğasını değiştiremezsiniz. Çok fazla sivil zayiat olacak” dedi.

16.19: Birleşmiş Milletler (BM) raportörleri, İsrail-Filistin çatışmasına ilişkin sivillerin ayrım gözetmeksizin öldürülmesinin savaş suçu olduğunu belirtti.

FİLİSTİN’DEN ACİL DESTEK ÇAĞRISI

15.08: Filistin Sağlık Bakanı Mey el-Keyle, İsrail’in saldırılarını yoğunlaştırdığı Gazze’de hastanelerde tıbbi malzemelerde ciddi sorun yaşandığını belirtti. Hastanelerin kapasitesinden çok daha fazla yaralı olduğuna dikkati çeken Keyle, “Gazze Şeridi’nde sağlık sisteminin çökmesine karşı uyarıyoruz” ifadelerini kullandı. Başta Uluslararası Kızılhaç Örgütü ve Birleşmiş Milletler’e bağlı kuruluşlar olmak üzere uluslararası örgütlerden acil sağlık yardımı isteyen Filistinli Bakan, çocukların da aralarında bulunduğu binlerce yaralının kurtarılması için Gazze Şeridi’nde sahra hastaneleri kurulması çağrısı yaptı.

14.41: Suriye devlet televizyonu, İsrail’in Şam ve Halep havalimanlarını vurduğunu açıkladı.

İsrail-Filistin savaşı: Gazze sınırında katliam hazırlığı! Hamas'tan İslam alemine çağrı!

EN AZ 25 AMERİKAN VATANDAŞI ÖLDÜ

14.20: İsrail’i ziyaret eden ve Netanyahu’yla görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, Hamas saldırılarında en az 25 Amerikan vatandaşının öldüğünü söyledi.

REFAH YENİDEN AÇILMADI

13.17: Mısır Dışişleri Bakanlığı, 10 Ekim’de kapatılan Refah Sınır Kapısı’nın yeniden açıldığını belirtti. Kahire yönetimi, İsrail’i uyararak, Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı’nı hedef almamasını istedi. Gazze’ye yardımlar, El Arish Havalimanı’ndan sağlanacak.

12.35: Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 1354 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 49 kişinin yaralandığını duyurdu.

haber 7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.