Gülşen Orhan Paylaştı! 3 yeni Kürtçe eseri daha basıldı

Kürtçe eserleri ardı ardına yayına hazırlayıp basan Kültür ve Turizm Bakanlığı üç yeni eserin daha baskı sürecini tamamladı.

Gülşen Orhan Paylaştı! 3 yeni Kürtçe eseri daha basıldı
Yayınlama: 20.12.2023
A+
A-

İlk olarak 2010 yılında ünlü Kürt şairi Ehmedê Xanî’nin (1651-1707) Mem û Zîn adlı eserini Kürtçe derleyerek latinize edilmiş haliyle Kürtçe olarak yayınlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı geçen 13 yıl içerisinde yayınladığı Kürtçe eser sayısında 10’u geçti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Kürtçe eserlerin basımı konusunda öncü rol oynayan isimlerden birisi olan Van eski milletvekili ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, yeni eserlerin müjdesini verdi.

Şimdiye kadar yayınlayan eserlerde ciddi katkısı bulunan Orhan, Kültür Bakanlığı 3 yeni Kürtçe eseri daha bastığı müjdesini paylıştı.

Orhan, o müjdeyi şu sözlerle paylaştı:

Herbiri mücevher değerinde olan Kürtçe Klasik Edebi Eserler, Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından basılarak literatüre kazandırıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ve talimatlarıyla gerçekleşen bu büyük hizmet yalnız bugünün insanına değil gelecek nesillere de hediye edilmiş büyük birer armağandır. Bu ülkenin büyük birer zenginliği olan bu değerli Eserleri devletimiz eliyle milletimize sunarak ulaşılabilir kılmak; edebi yönü bir yana, aynı zamanda milletimizin kardeşliğini ve kaderbirliğini perçinleyen bir hizmettir.

İŞTE ŞİMDİYE KADAR BASILAN ESERLER

Ehmedê Xanî – Mem û Zîn Feqîyê Teyran – Dîwan Melayê Cizîrî – Dîwan Melayê Bateyî – Mewlîda Şerîf Pertew Begê Hekkarî – Dîwan Sîyahpûş – Destana Seyfulmulük û Bedîu’l-Cemal Mele Xelîlê Sêrtî – Nehcu’l Enam Şêx Şemseddînê Exlatî – Dîwan Mele Elîyê Baqustanî – Hemû Berhem (Dîwan- Sultan Şeyhmus- Mewlüt) Şêx Beşîrê Haşimî- Gulzara Evîndaran (Dîwan) Şêx Ebdurehmanê Axtepî – Dîwana Rûhî Bu eserlerin tamamı basılarak dağıtımı yapılıyorken diğer klasik eserlerin de araştırılarak basılması çalışmaları devam ediyor.

Gülşen Orhan Paylaştı! 3 yeni Kürtçe eseri daha bastı

3 YENİ ESER DAHA KOLEKSİYONA EKLEDİ

Şimdi seriye katılan yeni 3 eserin daha müjdesini vermekten mutluluk duyuyorum. Şêxê Meczûb – Dîwan Şêx Ebdurehmanê Axtepî – Rewdi’n-Ne’îm Mela Muhyeddînê Dêrşewî – Dîwan Bu üç eser de şimdi kütüphanemizde yerlerini aldı. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Kültür ve Turizm Bakanlığımıza şükranlarımı arz ediyorum.

şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.