Gazzeli doktor son durumu anlattı: Ya öleceğiz ya da özgür kalacağız

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Enver Ataullah yaşanan son durumu anlattı.

Gazzeli doktor son durumu anlattı: Ya öleceğiz ya da özgür kalacağız
Yayınlama: 12.10.2023
A+
A-

İsrail saldırılarının sürekli olarak devam ettiğini belirten Ataullah, “En son 2 dakika önce bomba düştü. Burada güvenli bir yer yok. Gazze’de 17 senedir kuşatma altındayız. 2023 yılında Batı Şeria’da 253 Filistinli öldürülmüştür. Ya iyi bir şekilde öleceğiz, ya da iyi bir şekilde burada özgür kalacağız.” dedi.

Gazze Sağlık Bakanlığı Yetkilisi Dr. Enver Ataullah’ın açıklamaları şöyle:

En son 2 dakika önce bomba düştü. Burada güvenli bir yer yok. Herkes su, elektrik meselesini soruyor. Ben kızayım mı kızmayayım mı bilmiyorum ama su, elektrik önemli ama daha önemli bir şey var insanlık. Maalesef herkes takip ettiği gibi İsrail Savunma Bakanı ‘Biz hayvan insanlarla ilgileniyor ve buna göre davranıyoruz’ diyor.

Bu sözler 2 milyar müslümanı kast ediyor. Onların inancında biz insan değiliz. Onlar kendilerini yasa üstü görüyor. Maalesef 57 müslüman devleti onlara bir şey diyemiyor. Gıda önemlidir ama daha önemli bir şey var. Biz 75 senedir işgal altında işkence görüyoruz, acı çekiyoruz. Siz televizyondan görüyorsunuz ama biz bu acıyı çekiyoruz.

Biz gerçekten 75 senedir işgal altındayız. Gazze’de 17 senedir kuşatma altındayız. Yardımlar geliyor ama yeterli değil maalesef. Resmi olarak onlara karşı hiçbir şey yapılmamıştır. Biz 17 senedir kuşatma altındayız. Binlerce kişiyi şehit ettiler. Biz başlamamış olsaydık onlar duracak mıydı? Şimdi Gazze’de bu şartlar altında yaşıyoruz ve kaybedecek bir şeyimiz kalmamıştır.

2023 yılında Batı Şeria’da 253 Filistinli öldürülmüştür. Mescid-i Aksa saldırılara maruz kalıyor. Geçen hafta kadınlarımız sokakların ortasında vurulmuş ve başlarına basılmıştır. Ondan sonra tahammül edemez hale geldik.

Hamas başta olmak üzere tüm direniş hareketleri bir araya geldi. Artık bıktık ve tahammül edemez hale geldik. Ya iyi bir şekilde öleceğiz, ya da iyi bir şekilde burada özgür kalacağız.

Gazzeli doktor son durumu anlattı: Ya öleceğiz ya da özgür kalacağız

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.