Eski Van Şehrini Ayağa Kaldırma toplantısı

Başta Urartular olmak üzere Ahlatşahlar, Eyyubiler, İlhanlılar, Anadolu Selçuklu, Akkoyunlular ve Osmanlı İmparatorluğu gibi birçok medeniyetin başkenti olan eski Van için projeler devam diyor.

Eski Van Şehrini Ayağa Kaldırma toplantısı
Yayınlama: 06.10.2023
Düzenleme: 06.10.2023
A+
A-

Yerleşim yeri olarak kullanılan Van Kalesi’nin güneyindeki “Eski Van Şehri”nin ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmaları değerlendirmek için Van Valisi Ozan BALCI başkanlığında valilik binasında bir toplantı düzenlendi.

Vali Ozan Balcı başkanlığında yapılan toplantıda, Eski Van Şehrinin Ayağa Kaldırılması Projesinin uygulamasındaki yol haritası hakkında görüşme yapılıp istişare edildi.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Vali Ozan Balcı, “Eski Van Şehrini özüne uygun bir şekilde ayağa kaldırıyoruz. Burası tarih, turizm, kültür ve ticaret merkezi olacak. Vatandaşlarımıza hoşça vakit geçirme ve tarihe yolculuk yapma imkanı sağlayacak çalışmamız dünyada sayılı projelerden biri olacak” dedi.

Eski Van Şehrini Ayağa Kaldırma toplantısı

Valilikte yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Furkan Duman, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ali Kemal Atlı, Kültür Turizm İl Müdürü Abdurrahman Şahin ve Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanı Seyfullah Şaybak’ın da katıldığı toplantıda projeyi yürütecek firma sahibi sunum eşliğinde bilgilendirme yaptı.

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.