Erdoğan’dan müjdeler! Ticari araçlara ÖTV muafiyeti

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa Gemlik’te konuşuyor. Erdoğan, enflasyonu tek haneye düşürmeye kararlıyız diyerek esnafa da müjde verdi.

Erdoğan’dan müjdeler! Ticari araçlara ÖTV muafiyeti
Yayınlama: 24.04.2023
Düzenleme: 24.04.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’da seçim mitinginde konuştu.

Erdoğan semime 20 gün kala halka verdiği müjdelerle dikkat çekti. Son olarak aylık 25 metreküplük doğal gaz bedelinin bir yıl faturalardan düşürüleceği, bir ay da hiç ücret alınmayacağını açıklamıştı. Verilen müjdeye göre, faturalarda aylık 115 TL indirim olacak. 19 milyon 200 bin abonenin 5.9 milyar liralık mayıs faturası da devlet tarafından karşılanacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kez de ÖTV müjdesi verdi. Buna göre, şehir içi taksi dolmuş minibüs otobüs çekici işletmeciliği yapanlar aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

Mitinge Togg ile gelen Erdoğan’ın konuşmasının satırbaşları şöyle:

“Togg sadece bir otomobil markası değildir. Aynı zamanda tasarımı, yazılımı ile bir teknoloji hamlesidir. Batarya hamlesi de bu atılımın en önemli hamlesidir. Bu bataryalar sadece Togg’ta değil pek çok alanda kullanılan ürünlerdir. Şimdiden Bursa’mıza, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

ESNAFLARA ÖTV MUAFİYETİ MÜJDESİ

Esnaflarımızla ilgili bazı müjdelerimizi paylaşacağız. Evde imal ettiği ürünleri internetten satanları vergi muafiyeti kapsamına alıyoruz. 320 bin liradan 700 bin liraya çıkarıyoruz. Basit usulde vergilendirilen esnaflarımızın kazançlarını vergiden muaf tutmuştuk. 830 bin esnafımız muafiyetten yararlanıyor. Basit usulden yararlanma hadlerini yeniden düzenledik.

13 büyükşehrimizdeki 80 bin pazarcı arkadaşımızın kazancını da dahil ediyoruz. Yeni uygulamamız pazarcı esnafa hayırlı olsun. Şehir içi taksi dolmuş minibüs otobüs çekici işletmeciliği yapanlar aynı cins taşıtlarını yenilerken ÖTV ödemeyecek.

GENÇLERE YUVA KURMALARI İÇİN KREDİ MÜJDESİ

Aile ve gençlik bankası kuracağız. Amacımız aile kurumunu güçlendirecek çalışmaları buradan finanse edeceğiz. Ev hanımlarının primlerinin üçte birini buradan karşılayarak emekli olmalarını sağlayacağız. Bay bay Kemal ise Londra’nın tefecilerinden 300 milyar lira getirecekmiş. Yok böyle bir şey.

Gençlerimize destek vereceğiz. İstihdamlarını bu kaynakla kolaylaştıracağız. Girişimci gençlerimizin de yanında olacağız. Gönül huzuru ile yuvalarını kurmaları için 2 yıl ödemesiz faizsiz 150 bin lira kredi ile evliliklerini teşvik edeceğiz. “

SATIR BAŞLARI:

76 üniversite vardı şimdi üniversitesi olmayan şehrimiz yok. Hastanesi olmayan ilçemiz kalmadı Bursa’da.

Ulaşımda her şey ortada Trakya’ya kadar yollar ortada. Yüksek hızlı tren ortada. Bunlar şuanda teröristlerle birlikte dolaşıyor. Kandil’de ne diyorlar ‘Kılıçdaroğlu’nu destekliyoruz’ diyorlar. Onun için 14 Mayıs’ta sandıklardayız. Söz konusu gençlerimiz olduğu için sandıkta yanlış karar vermemeliyiz telafisi ağır olur. Ülkenin huzurunu güvenini teslim etmek faciadır.

KARAR

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.