Erdoğan’dan ilk yorum: Biz can derdindeyiz, bunlar mal derdinde…

Son dakika haberine göre Başkan Recep Tayyip Erdoğan, aday belirleme toplantısı sonrası dağılan 6’lı koalisyon ile ilgili ilk açıklamasını yaptı.

Erdoğan’dan ilk yorum: Biz can derdindeyiz, bunlar mal derdinde…
Yayınlama: 04.03.2023
Düzenleme: 04.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan 6’lı masa açıklaması geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in masadan kalkmasını ilk kez değerlendiren Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 6’lı koalisyonun dağılması sonrası ilk açıklamasını yaptı. Erdoğan, “Biz can derdindeyiz, bunlar mal derdinde. Cumhur İttifakı olarak hedefimizi belirledik. Yolumuzu belirledik ve şu anda bütün çalışmalarımızı bunun üzerine yapıyoruz. Onlar ne yaparlarsa yapsınlar biz planımız üzerinden, yol haritamız üzerinden çalışmalara devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“OTURDULAR, KONUŞTULAR VE DAĞILDILAR”

“Bizim dökülen taşları toplamak gibi bir derdimiz yok” diyen Başkan Erdoğan, “Çünkü biz bunun böyle olacağını, bundan aylarca önce zaten söylemiştik, hatırlayın. İranlıların o meşhur, ‘Oturdular, konuştular ve dağıldılar.’ demiştik. Öyle oldu mu şu anda? Oldu.” ifadelerini kullandı.

 

“ÇÜNKÜ BİZ CAN DERDİNDEYİZ”

“Biz can derdindeyiz, bunlar ise mal derdinde.” diyen Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

“Bu dağılmanın olduğu anda biz neredeydik? Dolmabahçe’de biz 110 kadar ilim adamıyla partimizin bu konudaki yetkili bakanlarıyla toplantı halindeydik. Çünkü biz can derdindeyiz. Türkiye’de bir deprem olayı var. Felaketlerin felaketi bir durum var. “

“Ve biz bu felaketi nasıl önleriz, nasıl bir an önce bu enkazı kaldırırız ve bunların yerine de halkıma dediğim gibi, bize 1 yıl müsaade edin, biz bir yıl içerisinde inşallah bu enkazı kaldırıp, bir taraftan da konutları Van’da olduğu gibi Bingöl’de olduğu gibi, Malatya’da olduğu gibi, Elazığ’da olduğu gibi, Antalya’da, Manavgat’ta bütün buralarda olduğu gibi, İzmir’de olduğu gibi, aynı şekilde bir an önce inşallah bunları derleyip toparlayıp şu anda dışarıda kalan vatandaşımı tekrar konutlara yerleştirelim istiyoruz. “

“Bunun için bir taraftan zemin etütlerini şu anda yapıyoruz. Bu zemin etütlerinin akabinde de ‘Nerede, neyi yapacağız?’ Çünkü hedefimiz yani zemin artı 3 gibi konutlar yapmak ve hafif malzemeler kullanmak suretiyle de buraya bir güven tesis etmenin gayreti içerisindeyiz. Bu güvenle beraber de benim vatandaşım huzur içinde bu kendilerine hazırladığımız yerlere yerleşsin istiyorum.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.