Erdoğan’dan Asgari ücret açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, televizyon programı ortak yayınına katıldı. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gündeme ilişkin açıklamalarda da bulundu.

Erdoğan’dan Asgari ücret açıklaması
Yayınlama: 27.05.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bunlar Kılıçdaroğlu’nun ilk baştan beridir ilkesiz siyaset yaptığının resmidir. Siyaseti hizmet yarışına değil adeta at pazarına çevirdiler. Oy oranına bakmadan siyasi parti tabelası olan herkes CHP’den ya bakanlık ya da cumhurbaşkanı yardımcılığı kopardı. Toplam yüzde 1 bile oy alamayan partiler 40’a yakın vekil kopardı” dedi.

 

“Asgari ücret hesaplamaları sürüyor”

Asgari ücrete ilişkin konuşan Erdoğan, “En düşük emekli maaşını 7 bin 500’e çıkardık. Bu rakamı arttırma çalışmalarındayız. EYT’lilerin de tüm haklarını verdik vermeye devam ediyoruz. Temmuz ayında asgari ücrete ilişkin hesaplamalar sürüyor. Bütün emekçileri enflasyona karşı koruma tedbirlerini alacağız. Enflasyonu tek haneli rakamlara inşallah yine biz indireceğiz. Seçimin ardından inşallah piyasalarda rahatlamayı ekonomide büyümeyi yatırımlarda artışı hep birlikte göreceğiz. Şimdi bay bay Kemal billboardlara koydurmuş ‘enflasyonu indireceğiz’ ya bu güne kadar senin böyle ne tecrüben ne de uygulaman yok” ifadelerini kullandı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.