Erçek Gölü sazlığında büyük yangın

SON DAKİKA HABER ile Van’ın İpekyolu ilçesi sınırları içerinde bulunan ve yaklaşık 250 kuş türüne ev sahipliği yapan Erçek Gölü sazlığı yanıyor.

Erçek Gölü sazlığında büyük yangın
Yayınlama: 05.05.2023
Düzenleme: 06.05.2023
A+
A-

Van’da sazlık yangınları

Van’da son bir haftada birçok sazlık alanda çıkan yangınlara bir yenisi daha eklendi. Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan sazlıklardaki yangınlar sayısız canlının yaşamını yitirmesine neden oldu.

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

Türkiye’nin toplam sazlık alanının beşte biri Van Gölü havzasında bulunurken bu sazlık alanlar, birçok kuş türünün yaşam ve üreme alanı oldu.

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

Kuş göçlerinin ve yumurtlamalarının yoğunlaştığı bu dönemde sazlıklar art arda yangınlara maruz kalıyor.

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

Son günlerde Erciş ilçesindeki Gölağzı Sazlığı, Saray ilçesindeki Kazlıgöl Sazlığı ve Muradiye ilçesi Ovapınar ile Karahan mevkiindeki

sazlıklarda yangınlar meydana gelirken bugün de İpekyolu ilçesi sınırlarında bulunan ve Van Gölü’nün 30 kilometre doğusunda yer alan Erçek Gölü sazlık alanında meydana geldi.

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

İhbar üzerine bölgeye gelen İtfaiye ve jandarma yangını söndürmek için canla başla çalışıyor.

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

Van’da sazlık yangınları devam ediyor

Erçek sazlığı 3 saatlik çalışma sonrası söndürüldü

Van’ın İpekyolu ilçesi sınırları içerinde bulunan yaklaşık 250 kuş türüne ev sahipliği yapan ve bu gün yanan Erçek Gölü sazlığı itfaiyenin yoğun çabası sonucu söndürüldü.

Türkiye’nin toplam sazlık alanının beşte biri Van Gölü havzasında bulunurken bu sazlık alanlar,  birçok kuş türünün yaşam ve üreme alanı. Kuş göçlerinin ve yumurtlamalarının yoğunlaştığı bu dönemde art arda yangınlara maruz kalıyor. Son günlerde yaşanan sazlık yangınlarına bu günde  Erçek Gölü sazlık alanı eklendi. Akşam saatlerinde Van Gölü’nün 30 kilometre doğusunda yer alan Erçek Gölü sazlık alanında meydana gelen yangını gören vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye jandarma ve Van Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı Tuşba, Erçek ve İpekyolu Grup Amirliği ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 3 saat süren müdahalenin ardından yangın söndürüldü.

Kaynak: İHA

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.