Ekmek, akaryakıt, ulaşım… Vanlılar zamlar için neler söyledi?

Dolar kurundaki hareketlilik, KDV-ÖTV artışı ve beraberinde gelen zamlar. Vanlılar, bu zamların artık durması gerektiğini söyleyerek dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Ekmek, akaryakıt, ulaşım… Vanlılar zamlar için neler söyledi?
Yayınlama: 21.07.2023
A+
A-

Vanlı vatandaşlar, son günlerde üst üste yapılan zamlara ilişkin Vanolay.com’a konuştu. Ekmek, su, ulaşım, akaryakıt ve daha nicesi… Hemen hemen tüm ürünlere zam geldiğini anımsatan vatandaşlar, artık dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi.

“BİZİ BU HALE DÜŞÜRENLER UTANSIN”

Emekli zammının ürünlere gelen zamlar karşısında bir anlam ifade etmediğini dile getiren emekli vatandaş İhsan Bilmez, “Hak etmişiz tek kelimeyle hak etmişiz. Emeklilere büyük bir zulüm yapıldı. 600 milletvekilinin hepsini kınıyorum. Maaşımı aldım ama bir teneke yağ 800 lira. 5-6 nüfusu nasıl idare edeceğim. Bizi bu hale düşürenler utansınlar. Ben Türkiye Cumhuriyetini yönetiyorum demesinler. Tüm partiler için diyorum, milletvekillerinin meclise gitmemeleri gerekiyor” dedi.

 

“KIYAMET BİLE BÖYLE DEĞİL”

Zamlar karşısında yapacak hiçbir şeylerinin kalmadığını belirten Alaaddin Ergin, “Kıyamet gibi, kıyamet bile böyle değil. Artık idare edecek gücümüz kalmadı. 2 bin lira yaşlı maaşı alıyordum 300 liralık zam geldi. Ekmeğe, yağa her gün zam geliyor. Et olmuş 400 lira zaten et yiyemiyoruz. Nasıl idare edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“MUHALEFET KAVGAYA TUTUŞTU İKTİDAR DA ZAM HA ZAM”

Hem iktidar hem de muhalefetin halkın sorunlarına kulak tıkadığını söyleyen Şahabettin Uçar, “Zamsız bir şey kalmadı. Sabah kalkıyoruz zam akşam yatıyoruz zam. Bizi mahvettiler, milleti mahvettiler. Seçimden sonra bu kadar milleti sıkmak oluyor mu? Seçimi kazanana kadar iyi, seçimi kazandıktan sonra herkesi böyle zor duruma düşür. Böyle hükümet olmaz, normal bir vatandaşı da bırak bunlardan iyi yönetir. Köylüyü öldürdü, çiftçiyi öldürdü. Benim 20 tane büyükbaş hayvanım vardı, pahalılıktan dolayı sattım, şimdi bir tane bile yok. Maliyetler hayvancılığı bitirdi. Asgari ücretli çalışan oğlumun düğününü yapamıyorum. Evlendirdim ama düğün yapamıyorum. Bu ülke hepimizin, yazık bu ülkeye. Muhalefet kavgaya tutuştu iktidar da zam ha zam. Bunun sonu yok nereye kadar böyle devam edecek. Her şey milletin sırtına yüklenmez ki” diyerek sitemde bulundu.

 

Vatandaşın perişan bir hale düştüğünü dile getiren Cihangir Sümer ise, “Allah kabul etmesin. Fakirler eziliyor zenginler yükseliyor. Her zam onların işine geliyor. Fakirler ise mağdur olmaya devam ediyor” diye konuştu.

vanolay

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.