Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan hac müjdesi! Kontenjan artacak

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir televizyon kanalında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’tan hac müjdesi! Kontenjan artacak
Yayınlama: 31.01.2024
A+
A-

“FİLİSTİN’İN KURTULUŞU BİZİM GÜÇLENMEMİZE BAĞLI”

Erbaş, Kudüs ve Filistin meselesinin Müslümanların ortak noktası olduğunu ve bu ortak noktada Müslümanların birleşmesi gerektiğini söyleyerek, “Müminleri ortak noktada birleştirecek bazı olaylar vardır. İşte bu olayların en başında Filistin, Gazze, Kudüs davası gelmektedir. Çünkü zulüm katlandıkça devam ediyor, bunu durdurmamız lazım. Filistin davamız bir asırdır var. Daha önce zaten oralar bizim topraklarımızdı. Filistin’in kurtuluşu bizim güçlenmemize bağlı. İnşallah daha güçlü olacağız ve Filistin kurtulacak, buna inanıyoruz” açıklamalarında bulundu.

“BOYKOTA DEVAM EDELİM”

Boykot konusuna ilişkin çağrılarını yaklaşık 3 ay önce yaptıklarını belirten Erbaş, “Sözümüzün ulaştığı yurt içinde, yurt dışında nerede bizi dinleyen kardeşimiz varsa onlara hatırlatıyorum; boykota devam edelim” dedi.

TÜRKİYE’NİN HAC KONTENJANININ ARTMASI İÇİN MÜRACAAT EDİLDİ

2024 yılı hac dönemine ilişkin de açıklamada bulunan Erbaş, “Bu sene hac protokolümüzü yaptık. Nüfusumuz 86 milyon olduğu için bizim de 86 bin hakkımız var. Müracaatımızı yaptık, nüfusumuzun güncellenmesini talep ettik. O zaman 83 bin 430 rakamı 86 bine çıkacak inşallah. Bu müjdeyi şimdiden vermiş olayım” ifadelerini kullandı.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.