Deprem bölgesinde yatan ve taburcu hasta sayısı belli oldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hatay merkezli koordinasyonla deprem bölgesindeki sağlık hizmetleri hakkında son durum bilgilerini açıkladı.

Deprem bölgesinde yatan ve taburcu hasta sayısı belli oldu
Yayınlama: 19.02.2023
Düzenleme: 19.02.2023
A+
A-

Birinci basamak sağlık hizmeti devrede

Bakan Koca, afetten etkilenen illerde birinci basamak sağlık hizmeti muayene sayısının ilk 12 günde 962 bin 482’ye ulaştığını söyleyerek sağlık konusunda gereken altyapıyı sağladıklarını belirtti.

Sayıları açıkladı

Hastanelerdeki son durumu hakkında bilgi paylaşan Koca,” Bugün itibarıyla 10 afet ilinde deprem sebebiyle halen yatan hasta sayısı 6 bin 108, toplamda yatan hasta sayısı ise 21 bin 859’dur. Dün taburcu olan 1607 hastayla birlikte taburcu edilen toplam hasta sayısı 13 bin 612’dir. Sadece dün 902 cerrahi operasyon gerçekleştirildi. Afetin ilk gününden gerçekleştirilen cerrahi operasyon sayısı 10 bin 601’dir.

“Hekimlerin tecrübeleri neticesinde…”

Koca, hekimlerin tecrübeleri neticesinde cerrahi müdahalelerde ve acil müdahalelerde çok büyük başarılar ortaya konulduğunun altını çizerek, kendilerini hayatın devamına adayan sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

“Saatte sağ çıkarılan 2 yaralının sağlık durumları iyi”
Depremin 296. saatinde enkazın altında çıkarılan iki kişinin sağlık durumuyla ilgili bilgi veren Bakan Koca, “Son olarak az önce enkazdan sağ çıkarılan yaralılarımız ile ilgili bilgi vermek istiyorum. 45 yaşında Ragda isimli bir kadın ve 49 yaşında Muhammet isimli bir erkek, 296. saatte sağ çıkarıldı. Genel durumları iyi, hayati bulguları ve hemodinamisi stabil. İkisinin de bilinci açık. İlk müdahaleleri yapıldı, transferi hızla yapılarak Adana Şehir Hastanemizde tedavileri yoğun bakımda devam edecek” dedi.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.