DEM Parti MYK toplantısı Van’da yapıldı

YENİ GELİŞME: AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas’a verilmesi kararı sonrası kentte gün boyu olaylar meydana gelirken Cumhuriyet Halk Partisi tarafımdan görevlendirilen heyet Van’a geldi.

DEM Parti MYK toplantısı Van’da yapıldı
Yayınlama: 03.04.2024
A+
A-

Van’daki yerel seçimlerin hemen ardından kazanan DEM Parti adayı Abdullah Zeydan’ın memnu hakkının alındığı ve YSK tarafından mazbatanın AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas’a verilmesi kararı sonrası kentte gün boyu olaylar meydana gelirken Cumhuriyet Halk Partisi tarafımdan görevlendirilen heyet Van’a geldi. Van’da bir araya gelen DEM Parti MYK toplantısı düzenledi.

DEM Parti MYK toplantısı Van’da yapıldı

CHP heyetinde Milletvekilleri Sevda Erdan Kılıç, Sezgin Tanrıkulu ve Mahmut Tanal, DEM Parti Eş Başkanları’nın yanı sıra Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, eski milletvekili Leyla Zana’da katıldı.

DEM Parti MYK toplantısı Van’da yapıldı


YENİ GELİŞMERLİ OKU


DEM Parti’den Van İl Seçim Kurulunun aldığı karar sonrası YSK’ya flaş başvuru!

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçilen Abdullah Zeydan’nın mazbatasının Van İl Seçim Kurulu tarafından AK Parti adayı olan Abdulahat Arvas’a verilmesi kararı sonrası DEM Parti Van İl Seçim Kurulu’nun aldığı kararın iptali için YSK’ya başvurdu.

Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı “seçilmemiş sayılması” ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararının iptal edilmesi talebini içeren itiraz dilekçesi YSK’ye gönderildi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan’ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı “seçilmemiş sayılması” ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına itiraz etti.

DEM PARTİ KARARI YSK’YA TAŞIDI

Partiden yapılan açıklamaya göre, DEM Parti, Van İl Seçim Kurulunun oy çokluğu ile aldığı kararı Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) taşıdı. Zeydan ve parti avukatları, Van İl Seçim Kurulu kararının iptal edilmesi talebini içeren itiraz dilekçesini YSK’ye gönderdi. Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, Abdullah Zeydan’ın “seçilme yeterliliği olmadığı” gerekçesiyle “seçilmemiş sayılmasına” ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar vermişti.

ŞEHRİVAN

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.