Cumhurbaşkanı Kaç Günde Seçilir?

2022 yılının bitmesine sayılı günler kala 2023 yılında yapılacak seçimlerle ilgili araştırmalar hız kazandı. 28. dönem milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçim tarihleri belli oldu. Peki Cumhurbaşkanlığı seçimi nasıl yapılıyor?

Cumhurbaşkanı Kaç Günde Seçilir?
Yayınlama: 29.12.2022
A+
A-

Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili detaylar araştırılıyor. 2023 seçimlerinde milyonlarca vatandaş sandık başına giderken web ortamında seçim tarihleri de en çok araştırılan konuların başında geliyor. Buna göre 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ne zaman? Sorusunun yanıtı akıllarda yer ediniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI VE MİLLETVEKİLİ SEÇİMİ

2018 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimleri 24 Haziran tarihinde gerçekleştirildi. Tarihte bir değişiklik yapılmaması durumunda 2023 seçimleri 18 Haziran 2023 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimi gerçekleşecek.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ NASIL YAPILACAK?”

Cumhurbaşkanlığı seçimleri 2 turdan oluşmaktadır. Seçimin ilk turu 1 gün içerisinde tamamlanmaktadır. Adaylardan birisinin çoğunluğu elde etmesi durumunda en yüksek oy alan 2 aday YSK’nın belirleyeceği bir tarihte ikinci tur için yeniden karşı karşıya gelir.

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.