Çocuklu ailelere 3 bin 571 TL yardım!

Çocuklu ailelere para yardımı! Aile Bakanı Mahinur Göktaş son dakika duyurdu! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri devam ediyor. Bunlardan en sık bilineni ise SED destek ödemesi! Çocuklu ailelere verilen bu destek Ocak ayında zamlı yatacak! Ekim ödemelerinin hesaplama yatırılması sonrası, “SED desteği nasıl alınır, kimlere veriliyor?” İşte, detaylar…

Çocuklu ailelere 3 bin 571 TL yardım!
Yayınlama: 17.10.2023
A+
A-

Aile Bakanı son dakika duyurdu! Ödemeler hesaplara yatırıldı! Çocuklu ailelere verilen destek ödemesinden milyonlarca vatandaş yararlanıyor. Bu destekten yararlanmak için bazı şartlar bulunuyor. Peki, SED desteği kimlere verilir? İşte, e-Devlet başvuru ekranı ve şartları….

HESAPLARA YATIRILDI!

Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ile ailelerin çocuklarının temel gereksinimlerini ve eğitim giderlerini karşıladıklarını belirten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetinden yararlanan çocuklar için ailelerin hesaplarına bu ay 580 milyon lira yatırıldığını kaydetti. Çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanması için sağlanan bu desteğin tutarı ortalama 3 bin 571 lira. Çocuğun bulunduğu eğitim dönemine göre yapılan ödeme tutarı farklılık gösteriyor.

 

“OCAK’TA ARTACAK!”

Aylık olarak en az bin 937, en çok ise 4 bin 358 lira ödeniyor. Bu ödemenin tutarı Ocak’ta artacak. Memur maaş katsayısındaki artış ödemelere yansıyacak. Orta Vadeli Program’daki yüzde 65 olan 2023 yılı TÜFE tahminine göre memur maaş katsayısındaki artış yüzde 49.46 seviyesinde beklenirken, bu tahmin gerçekleşirse en düşük SED ödemesi 2 bin 895 liraya, en yükseği de 6 bin 514 liraya çıkacak.

 

“SED ÖDEMESİ KİMLERE VERİLİR?”

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yararlanabilecek kişiler:

– Maddi yoksunluk nedeniyle desteklenmedikleri zaman korunmaya muhtaç hâle gelecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın SED yardımından faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

– Adına tedbir kararı uygulanan ve sosyal hizmetlerde bakımı yapılan fakat ailesi SED yardımı ile desteklendiğinde ailesi veya yakınlarının yanında bakılabilecek çocuklar.

– Doğal afetler, hastalık, kaza gibi nedenlerden dolayı mağduriyet yaşayan, kendisine ve ailesine bakmaktan yoksun hâle gelen, ölümcül rahatsızlıkları sebebiyle ameliyat olması gereken veya vefat eden ailelerin çocukları.

– Daha önceden adına tedbir kararı verilmiş iken yaş sınırlarını doldurmaları sebebiyle sosyal hizmetlerden ya da koruyucu aileden ayrılarak meslek kursuna giden veya eğitim alanlar ile bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmediklerinde muhtaç hâle gelecek olan gençler.

 

“SED ÖDEMESİNDEN YARARLANABİLMEK İÇİN GEREKLİ ŞARTLAR NELERDİR?”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan SED ödemelerinden faydalanmak için bazı şartlar bulunuyor. Bunlar:

– SED ödemelerine başvuracak anne ve baba sigortalı bir işte çalışmıyor olmalı.

– Ailede bulunan kişilerin her birinin aylık net geliri, asgari ücretin üçte birinden az olmalı.

– Ödemeden faydalanmak isteyen ailelerin üzerlerine kayıtlı ev, arsa, arazi gibi gayrimenkuller olmamalı.

 

“SED HİZMETİNDEN YARARLANMAK İÇİN GEREKEN BELGELER”

SED hizmetinden yararlanmak için İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen veya elektronik ortamda e-devlet üzerinden başvuru yapılabilir. Başvuru için gereken evraklar:

– Dilekçe,

– T.C. kimlik numarası beyanı,

– Gerektiğinde alınacak sağlık raporu ve/veya öğrenci belgesi,

– İşkur ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler.

ahaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.