Çaldıran’da Yılların Hayali Gerçek Oldu

Uzun yıllardan beri Çaldıran halkının önemli taleplerinden biri olan Çubuklu Barajı için çok önemli bir gelişme yaşandı

Çaldıran’da Yılların Hayali Gerçek Oldu
Yayınlama: 04.10.2023
Düzenleme: 04.10.2023
A+
A-

Çaldıran, daha ilçe statüsüne kavuşmadan yöre halkı tarafından sürekli dillendirilen ve birçok siyasi partinin seçim vaatleri programına dahil ettiği Çubuklu Barajı, Başkanımız Şefik Ensari’nin büyük çabaları sonucunda hayata geçirildi.

 

Peki Süreç Nasıl İşledi?

2019 Yılında AK Parti’den Belediye Başkanı adayı olan Şefik Ensari, seçim vaatleri arasına Çubuklu Barajını da aldı. 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra belediye başkanlığı koltuğuna oturan Başkan

Şefik Ensari, konunun yakın takipçisi oldu

Çubuklu Barajının yapımı için ilk somut adımı atan Başkan Şefik Ensari dönemin DSİ Genel Müdürü Mevlüt Aydın’la görüşerek Çubuklu Barajının alt yapı çalışmalarının tamamlandığını ve proje aşamasına geldiğini bildirdi. Ayrıca 2022 yılında dönemin Tarım ve Orman Bakanı ile yapılan toplantıya katılan Başkan Ensari, Çubuklu Barajı yapım konusu üzerinde uzun süreli bir görüşme gerçekleştirdi.

 

Ardından Dönemin Van AK Parti Milletvekillerinden Osman Nuri Gülaçar, Abdulahat Arvas, İrfan Kartal ve Ak Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu ile konuyu istişare eden Başkan Ensari, baraj yapımının ek programa alınması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a rapor sundu.

Sonraki süreçte Başkan Ensari, Ankara’ya yaptığı ziyaretlerde her defasında konuyu gündeme taşıdı ve yapılan istişareler neticesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Çubuklu Barajı 2023 yatırım programı alındı.

24 Mayıs seçimleri akabinde Başkan Ensari ile Ak Parti Van Milletvekilleri Burhan Kayatürk, Kayhan Türkmenoğlu ve İl Başkanı Emre Güray’ın da yoğun çabası ile Yatırım programına dahil edilen Çubuklu Barajı 31 Ekim 2023 tarihinde ihaleye çıkılarak yapımına başlanılacaktır.

 

Barajın yapımı için konuyla ilgili bilgi veren Başkan Ensari:

Öncelikle Çubuklu Barajı ilçemize hayırlı olsun. Gerçekten çok uzun ve meşakkatli bir süreç oldu ama nihai sonuca vardık. Bilindiği gibi yıllardan beri ilçe halkımızın en büyük taleplerinden biri de Çubuklu Barajının inşasıydı. Öyle ki geniş tarım alanlarına sahip ilçemizin su ihtiyacının karşılanması için Çubuklu Barajının yapımı zaruri bir ihtiyaçtı. Bunun bilincinde olduğumuz için bu konuya büyük bir mesai harcadık. Şükürler olsun çabalarımızın karşılığı aldık. Bundan sonraki süreçte de hedefimiz ilçe halkımızın başka bir talebi olan Abdalağa Göletini hayatına geçirmektir. İlçemiz için büyük önem taşıyan bu tarihi projenin hayatına geçirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Tekrar ilçemize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.