Bursaspor Amedspor maçına soruşturma! 7 gözaltı

Bursaspor’un Amedspor’u 2-1 mağlup ettiği maç öncesinde saha savaş alanına döndü. Bursa’da oynanan karşılaşmada ısınmak için sahaya çıkan futbolcular birbirine girdi.

Bursaspor Amedspor maçına soruşturma! 7 gözaltı
Yayınlama: 06.03.2023
A+
A-

Bursaspor’un Amedspor maçında olaylar çıktı!

TFF 2’nci Lig Beyaz Grup’ta 23’üncü hafta karşılaşmasında Bursaspor sahasında Amedspor’u 2-1 mağlup etti.

Ancak maça yaşanan olaylar damga vurdu. Maç sırasında ve öncesinde olaylar yaşandı. Sahaya yabancı maddeler atıldı. Yaşanan olaylar ile ilgili 3’ü özel güvenlik görevlisi 7 kişi gözaltına alındı, sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi de görevden uzaklaştırıldı.

Bursaspor Amedspor maçına soruşturma! 7 gözaltı

Bakan Soylu’dan maçla ilgili açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursapor ile Amedspor arasında oynanan karşılaşmadaki yaşanan olaylar hakkında, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TFF 2. Lig Beyaz Grup 25. haftasında Bursa’da oynanan Bursapor – Amedspor müsabakasına ilişkin sosyal medya hesabından mesaj paylaştı. Bakan Soylu, konuyla ilgili açıklamasında, “Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır” ifadelerini kullandı.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı ve sonrasında yaşanan olaylar ile ilgili 3’ü özel güvenlik görevlisi 7 kişinin gözaltına alındığı, sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisinin de görevden uzaklaştırıldığı bildirildi.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, TFF 2. Lig takımlarından Bursaspor ile Amed Sportif Faaliyetler arasındaki müsabaka sonrası soyunma odası koridorunda meydana geldiği iddia edilen darp ile ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

 

7 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bursa Valiliği, Bursaspor-Amedspor müsabakasında yaşanan olaylar hakkında açıklamada bulunarak şunları söyledi:

“İlimizde icra edilen tüm sportif faaliyetlerde alınacak tedbirler etkinliğin yoğunluğu ve izleyici kapasitesi ile orantılı olarak müsabaka öncesi ve sonrasını kapsayacak şekilde planlanmakta ve uygulanmaktadır. Bugünkü maçta yaşanan olaylar ile ilgili olarak; sorumlu kamu görevlisi 3 güvenlik yöneticisi görevden uzaklaştırılmış ve haklarında soruşturma başlatılmıştır. Pankart açma olayına karışan ilgililer hakkında teşhis, tespit ve yakalama çalışması ile maç sonunda soyunma odasında gerçekleşen darp olayına ilişkin ise sorumlular hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımız koordinesinde adli işlem başlatılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar 7 kişi gözaltına alınmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Bursaspor Amedspor maçına soruşturma! 7 gözaltı

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.