Beşiktaş-Galatasaray maçı başladı

Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Galatasaray lider, Beşiktaş ise üçüncü sırada. Mücadeleyi Ali Şansalan yönetiyor. Maçta golsüz eşitlik var.

Beşiktaş-Galatasaray maçı başladı
Yayınlama: 30.04.2023
Düzenleme: 30.04.2023
A+
A-

Süper Toto Süper Lig’in 32. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Vodafone Park’taki derbi maçının hakemi Ali Şansalan.

FARK 8 PUAN

Ligde oynadığı son 8 karşılaşmada 7 galibiyet 1 beraberlik alan Beşiktaş, topladığı 62 puanla ligde 3. sırada yer alıyor. 1 maçı eksik olan Beşiktaş’ın lider Galatasaray’la arasında ise 8 puan fark bulunuyor.

LİDER, F.BAHÇE’NİN 3 PUAN ÖNÜNDE

Galatasaray, ligin geride kalan bölümünde oynadığı 29 maçta 22 galibiyet, 4 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. Topladığı 70 puanla liderlik koltuğunda oturan sarı-kırmızılı ekip, en yakın takipçisi Fenerbahçe’nin 3 puan önünde bulunuyor.

CENK TEHLİKESİ

Beşiktaş’ta Cenk Tosun sarı kart ceza sınırında yer alıyor. Golcü oyuncu, Galatasaray maçında da sarı kart görmesi halinde bir sonraki hafta Fraport TAV Antalyaspor ile oynanacak mücadelede görev yapamayacak.

ASLAN’DA 4 İSİM SINIRDA

Galatasaray’da Mauro Icardi, Kerem Aktürkoğlu, Sacha Boey ve Sergio Oliveira, bugün sarı kart görmeleri durumunda ligin 33. haftasındaki Medipol Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş: Mert, Rosier, Saiss, Colley, Masuaku, Salih, Amir, Gedson, Redmond, Aboubakar, Cenk Tosun.

Galatasaray: Muslera, Boey, Nelsson, Abdülkerim, Adekugbe, Oliveira, Torreira, Rashica, Mertens, Kerem, Icardi

CANLI ANLATIM

35′ GOL! Beşiktaş, Saiss’ın kafa golü ile beraberliği yakaladı.Gol – Romain Saïss

33′ Beşiktaş bu bölümde takip yarı alanda etkili. Rosier, sağ kanattan içeri ortasını gönderdi. Uzak direkte Sacha Boey kafayla topu dışarı gönderdi.

26′ Beşiktaş’ta Rosier sağ kanattan ceza sahasına ortaladı. Savunmada Nelsson topu ayakla karşıladı. Dönen topta Redmond’un vuruşu savunmadan döndü. Beşiktaş Rosier’in ortasında Oliveira’nın topa elle müdahale ettiği gerekçesi ile penaltı beklese de hakem Ali Şansalan oralı olmadı.

Pozisyon23’Sağ kanttan Hadziahmetovic’in ceza sahasına ortasına Saiss kafayı vurdu. Top yandan dışarı gitti.

Deplasman Golü20’GOL! Galatasaray Icardi’nin golü ile derbide 1-0 öne geçti. Oliveira’nın sağ kanada attığı uzun topu Rashica yerden ceza sahasına ortaladı. Icardi, topun gelişine çok sert bir vuruşla ağları havalandırdı.Gol – Mauro Icardi

16′ Sağ kanatta topla buluşan Mertens, ceza alanındaki Icardi’yi görmek istedi. Top, kaleci Mert Günok’ta kaldı.

12′ Salih Uçan, Torreira’nın müdahalesiyle yerde kaldı. Ali Şansalan, Torreira’yı uyardı.

11′ Galatasaray etkili geldi. Sağ çaprazdan ceza alanına giren Rashica’nın ortasında Icardi’den önce savunma araya girdi.

8′ Beşiktaş yine sağ kanattan geldi. Sağ çaprazda topla buluşan Redmond’un arka direğe yapmak istediği ortayı Torreira engelledi.

6′ Adekugbe sol kanattan hücuma kalkmak istedi ancak Rosier vücudunu araya koyarak topun auta çıkmasını sağladı.

3′ Maçın hemen başında Nelsson ile hava topu mücadelesine giren Vincent Aboubakar sakatlık yaşadı ancak oyuna devam edebiliyor.

1′ Dev derbi başladı! İki takıma da başarılar dileriz.

Sizce 30 Nisan Pazar günü oynanacak olan Beşiktaş – Galatasaray derbisini kim kazanır?

Kaynak: VANDAHABER

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.