Başkan Şabu’dan flaş seçim açıklaması!

Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı, kentteki gazetecilerle bir araya gelerek 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Başkan Şabu’dan flaş seçim açıklaması!
Yayınlama: 14.12.2023
A+
A-

31 Mart 2024 yılında yapılacak yerel seçimlere aylar kala Türkiye genelinde olduğu gibi Van’da da seçim heyecanı yaşanıyor. Siyasi partiler seçim kapsamında çalışmalarını sürdürürken, Yeniden Refah Partisi Van İl Başkanlığı kentteki gazetecilerle bir araya gelerek seçim değerlendirmesi yaptı. Programda konuşan İl Başkanı Naif Şabu, şu anda AK Parti’de çok sayıda Milli Görüşçünün olduğunu dile getirerek, “Milli Görüşçüler yuvasına dönmeli” dedi.

 

“YENİDEN REFAH PARTİSİ VAN İL BAŞKANLIĞI GAZETECİLERLE BİR ARAYA GELDİ”

Siyasetin önemine değinen Yeniden Refah Partisi’nin de geçmişini dile getirerek, “Naif Şabu, “Siyaset önemlidir. Siyaset sadece bir meşgale değil bir çıkar menfaat aracı değil siyaset insanları devleti ve devletin kurumlarını sevk ve idare etmedir. Onun için siyasetçiyim diyen insanın çok dikkat etmesi lazım. Liyakat sahibi olması lazım. Yeniden Refah Partisi yeni bir parti değildir. Bizim 50 yılı aşkın bir tarihimiz var. Rahmetli Necmettin Erbakan hocamız 1968-1969’da bu davaya başladı. Önce Milli Nizam Partisini kurdu daha sonra Milli Nizam Partisinde işaret parmağını neden göstererek partiyi kapattılar. 1972 yılında Milli Selamet Partisi’ni kurdu. Milli Selamet Partisi de 12 Eylül 1980 darbesinden sonra tekrar kapatıldı. 1982 Anayasasından sonra siyasi partilerin faaliyetlerine yeniden izin verildi ve 1983’te Refah Partisi adı altında yeniden Milli Nizam’ın, Selamet’in devamı olan parti kuruldu” dedi

Başkan Şabu’dan flaş seçim açıklaması!

“1985’TE VAN’DA MİLLETVEKİLİ SAYISI 5’Tİ, 3’Ü REFAH PARTİSİ MİLLETVEKİLİYDİ”

Şabu, “1983’te kurulan Refah Partisi 1984 yerel seçimlerinde Van’da ve Urfa’da Türkiye’de iki yerde Milli Görüş belediye kazandı. Yapılan hizmetlerle Türkiye’de Milli Görüş’ün belediyelerdeki farkını gören vatandaşımız 1989’da 3 tane büyükşehir olmak üzere 11 tane belediye kazandı. 1994’te Türkiye’de belediyelerin yüzde 60’ına yakınını Refah Partisi kazandı. 11 tane büyükşehir 30’un üzerinde il belediye başkanlıkları. 1999’da bizim teşkilatımızın yanlış aday göstermesi sonucu kaybettik ama 2004’de tekrar kazandı. 1985’te Van’da milletvekili sayısı 5’ti, 3’ü Refah Partisi milletvekiliydi. 1989’da tekrar 3 tane milletvekili çıkardık. 2002’de Refah Partisi’nden AK Parti ve Saadet Partisi çıktı” diye aktardı.

 

“MİLLİ GÖRÜŞÇÜLER YUVASINA DÖNMELİ”

Milli Görüşçülerin yuvasına dönmesi gerektiğini aktaran Şabu, “Milli Görüşçüler yuvasına dönmeli. Milli Görüşçüler milletvekili listelerinden dışlandılar, bunu hak etmiyorlar. Yanlışlara karşı mücadele ettiğimiz için dışlandık. Bizim davamız bu değil dedik, bizim ilkelerimiz, misyonumuz bu değildir dedik. Hazmedemeyenler bizi dışladılar. Ben tamamen siyaseti bırakmıştım. Son zamanlarda Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Başkanı burada ihtiyaç olduğunu, benim yıllarca Refah Partisi’nde hizmet ettiğimi ve birlikte çalışmak istediğini söyledi. Ben de bu partiye geçtim. Burada iktidar, çıkar yok. Yeniden Refah’ta Allah için hizmet var. Allah bizi mahcup etmesin” diye konuştu.

 

“BİZ PARTİ OLARAK BELKİ TOPLUMUN GÖZÜNDE KÜÇÜK OLABİLİRİZ AMA DAVAMIZ BÜYÜKTÜR”

Şabu, davalarının büyük olduğunu belirterek, “2024’te yerel seçim olacak. Yerel seçimlerde her partinin adayları olacak. Bizim de adayımız olacak. Biz parti olarak belki toplumun gözünde küçük olabiliriz ama davamız büyüktür. Davası büyük olan bu partide yer alır. Milli Görüş’ün belediye başkanları rant peşinde olmayacak. Bizim belediye başkanlarımız billboardlarda yer almayacak. O billboardlarda hizmetler, hedefler olacak. Bizim belediye başkanlarımızın helal, haram kaygısı olacak. Bizim belediye başkanlarımız belediyenin kaynaklarını dostlarına, akrabalarına peşkeş etmeyecek. Bu konuda doğruları söylemeye devam edeceğiz. Biz doğru olanı yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: şehrivan

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.