Başhekim Sarıkaya’dan herkesi ilgilendiren uyarı

Başhekim Sarıkaya, Vanlıları kalp krizine karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, belirtileri hakkında bilgi verdi. İşte Başhekim Sarıkaya’nın yaptığı ol açıklamanın detayları…

Başhekim Sarıkaya’dan herkesi ilgilendiren uyarı
Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, Vanlıları kalp krizine karşı dikkatli olmaları konusunda uyararak, belirtileri hakkında bilgi verdi.

Uzmanlar, soğuk ve rüzgarlı havada kalp kasının kasılma sayısının arttığını ve daha fazla oksijene ihtiyaç duyulduğunu belirterek, oksijen ihtiyacının artması kalbe oksijen sağlanmasının kısıtlı olduğu kalp hastalarında kalp kasılmalarının bozulması ile sonuçlanabileceğini vurguladılar.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya yaptığı açıklamada, soğuk havanın kendini hissettirmesiyle özellikle kalp hastalarının dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

Son dönemlerde artan kalp krizi ölümleri sonrası Vanlılara uyarılarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Remzi Sarıkaya, “Kalp krizi veya kalp damar tıkanıklığı olduğunda oluşan ağrı genelde baskı hissi veya yanma şeklinde olur. Çene ile göbek deliği arasında herhangi bir yerde olabilir. Sırt veya kollarda da olabilir. İhmal etmeyelim lütfen” ifadelerine yer verdi.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.