Bakan Yardımcısı açıkladı! Van DSİ neler yaptı

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider Van DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesinin açılışında önemli mesajlar verdi.

Bakan Yardımcısı açıkladı! Van DSİ neler yaptı
Yayınlama: 02.12.2023
A+
A-

DSİ 17. Bölge Müdürlüğü’nün yeni yerleşkesi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

DSİ 17. Bölge Müdürlüğünün 1. Etabı, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Van Valisi Ozan Balcı, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, AK Parti Van Milletvekilleri, Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, DSİ 17. Bölge Müdürü Ayhan Şahna, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ve diğer davetlilerin katıldığı açılışta konuşan Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider; “ Vanlı kardeşlerim son derece şanslısınız. Çünkü başta sayın valim ve milletvekilleri, keza il başkanı, bizi neredeyse her ay ziyaret ederek ve her ziyaretlerinde Van’ın bir sorununu çözerek kente dönüyorlar.” dedi.

Bakan Yardımcısı açıkladı! Van DSİ neler yaptı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti Van’a çok önemli bir yatırım yapıyor ve bunu, tarihte bilinen en büyük depremin yaşandığı yıl yapıldığını belirten Bakan Yardımcısı Ebubekir Gizligider; “Devlet Su İşleri’nin bir hizmeti sebebiyle buradayız. Ne yapmış devletin su işleri ne yapmış, hem Van’a ne yapmış hem Türkiye’de ne yapmış, çok kısa onu da özetlemek istiyorum; 10 bin 086 tesise hizmet almış, 2023 yılı fiyatlarıyla bir trilyon 265 milyar TL yatırım yapmış. Sulanan arazi miktarı ki su kullanımında Türkiye’de biz yüzde 77’sini tarımda kullanıyoruz. Yaklaşık 48 milyon dekardan 71 milyon dekara ulaştırmış. Yıllık sağlanan içme suyu miktarını 2 milyar metreküpten 5.2 milyar metreküpe ulaştırmış. Yine çok önemli bir hizmet olarak arazi toplulaştırma da 2018 itibariyle DSİ’nin hizmet alanında burada da 4 buçuk milyon dekardan lütfen dikkat buyurun; 72.7 milyon dekara ulaşmış. Baraj sayısını 276’dan bin 18’e ulaştırmış. Gölet ve bent sayısını 228’den 726’ya ulaştırmış” diye belirtti.

 

2003 – 2023 yılları arasında, yani 20 yılda bugünün parasıyla 13 milyarı aşkın yatırım yapıldığını vurgulayan Gizligider, “ 172 adet tesis hizmete almışız. İşte bunlara da kabaca söyleyeyim. Size 5 adet içme suyu tesisi, 5 adet baraj, 3 gölet, yeraltı depolaması, 2 adet hiz, 17 adet sulama tesisi, arazi toplulaştırmalar bir yandan devam ediyor. Artık Van hizmetle anılıyor, artık Van turizmin başkenti olmaya aday. Artık Van Doğu Anadolu’nun parlayan yıldızı olmaya aday. O günlere hep beraber ulaşacağız. Yeter ki sizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dimdik durmaya devam edin.” Dedi.

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.