Bakan Soylu’dan Polislerin şark görevi hakkında açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polislerin şark görevi hakkında 24 TV kanalında katıldığı programda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Soylu’dan Polislerin şark görevi hakkında açıklama
Yayınlama: 11.01.2023
A+
A-

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, polislerin iki şark hizmeti hakkında, “Şark görevi sürelerini düşürmüştük daha da düşürüyoruz. 6 yıllık şark görevi süresi bırakmıyoruz” dedi.

 

“Şark görevi sürelerini düşürmüştük daha da düşürüyoruz”

Polislerin çalışma hayatları ile ilgili açıklamalar yapan Bakan Soylu, “Polislikte bir ustalık çıraklık ilişkisi vardır. Usta çırak ilişkisi bir kere koptu mu tekrar inşa etmek en az 15 yıl alır. 130 binin üzerinde yeni polis aldık. Neredeyse Emniyet Teşkilatının yarısına yakını değişti. Polisimizin çalışma saatleri ben geldiğimden beri söylüyorum 12-36 olmasını istiyoruz. 12-36 çalışan polisimiz 4 grup çalışacak ve polisimiz istirahatinden fedakarlık etmeyecek. Arkadaşlarımız ek görevlere çıkıyorlar ve bunun karşılığında mesai almıyorlar. Mesaiyi ücretlerini yüzde 52’ye çıkardık.

Bir personel ek bir hizmete gidiyorsa bir ay içerisinde amiri ona telafi dinlenmesini yapacak. Polislerimiz şark görevinden döndükten sonra istediği vilayete gidebilecek. Şark görevi sürelerini düşürmüştük daha da düşürüyoruz.

6 yıllık şark görevi süresi bırakmıyoruz. Eğer bir kişi şark görevine gidiyorsa ve eğer iki şark görevini bir arada yapmak istiyorsa ona da imkan sağlıyoruz. Bizim İstanbul, Ankara ve İzmir hariç büyükşehirlere kendi şehrinden polis göndermeme kararımız vardı ve o kararı seneye değerlendirmeye alacağız ve yüzde 20 kota koyacağız.

Polisimiz sınavlara ek görevlere gittiği zaman kaç oturuma katılıyorsa o kadar oturum parası alacak. Şu anda iki şark var. iki türlü hamlemiz var o konuda belki iki şarkı birleştirip azaltabiliriz ya da bire indirebiliriz” şeklinde konuştu.

ensonhaber

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.