Bakan Bilgin’den yenilik açıklaması!

Asgari ücret ve 3600 ek göstergeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayını işaret ederek “Yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin’den yenilik açıklaması!
Yayınlama: 01.05.2023
A+
A-

Bakan Bilgin’den asgari ücret ve 3600 ek göstergede yenilik açıklaması!

Asgari ücret ve 3600 ek göstergeyle ilgili yeni bir açıklama geldi. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada Temmuz ayını işaret ederek “Yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız” ifadelerini kullandı. Bilgin ayrıca “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır” diye konuştu.

Asgari ücrete Temmuz ayında yapılması beklenen zamla ilgili önemli bir açıklama geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, yatırım, üretim, istihdam ve ihracat odaklı büyüyen Türkiye’nin çalışan, üreten emekçilerinin menfaatlerini gözeten adımlarını istikrarlı ve güvenli bir şekilde attıklarını belirtti.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN TEMMUZ’U İŞARET ETTİ

Bu yıl asgari ücreti geçen yıla göre net yüzde 100 oranında arttırdıklarını anımsatan Bilgin, şu ifadeleri kullandı:

“Ülkemiz ve milletimiz için en doğru, en hakkaniyetli kararla emeğin ve emekçinin yanında olmaya devam ettik. Hayat şartlarını dikkate alarak temmuz ayında da yeniden emeği koruyacak asgari ücret düzenlemesini devreye sokacağız.

Sosyal devlet anlayışıyla çalışanlarımızla omuz omuza vererek her bir vatandaşımızın refah seviyesinin yükselmesi, istihdamın artması için çalışmaya devam edeceğiz. Büyük ve güçlü Türkiye’nin müreffeh geleceğini emek emek beraber inşa ettiğimiz tüm emekçilerimizin, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutluyor, sermayesi emek olan çalışanlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

3600 EK GÖSTERGE MESAJI: “KANUN TEKLİFİMİZ HAZIR”

Bakan Bilgin ayrıca, 3600 ek göstergeyle ilgili dikkat çeken ifadeler kullandı. Bilgin “3600 ek göstergeyi, birinci dereceye gelen tüm çalışanların müktesep hakkı olarak düzenlememiz gerekir. Bu konuda kanun teklifimiz hazır” dedi.

 

Kaynak: MYNET

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.