BAE’den Esad’a “Hamas-İsrail savaşına müdahale etmeyin” telkini

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE), İsrail-Hamas çatışmasının Orta Doğu’yu içine alan büyük bir savaşa dönüşmesini engellemek için Suriye’deki rejimin lideri Beşar Esad’ı uyardığı ileri sürüldü.

BAE’den Esad’a “Hamas-İsrail savaşına müdahale etmeyin” telkini
Yayınlama: 11.10.2023
A+
A-

Hamas’ın askeri kanadı Kassam Tugayları’nın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği operasyona karşılık veren Tel Aviv yönetimi, hava saldırılarıyla Gazze’yi yerle bir etti.

ABD’nin savaş gemilerini bölgeye göndermesi, Lübnan ve Suriye’de Hizbullah’a bağlı grupların İsrail’e ateş açması; İsrail-Hamas çatışmasının büyük bir savaşa dönüşebileceği endişesini beraberinde getirdi.

UAE warns Syria’s Assad not to get involved in Hamas-Israel war https://t.co/qOAEWTkV0x

— Axios (@axios) October 9, 2023

BAE’DEN ESAD’A UYARI

ABD basınından Axios, olası bir bölgesel savaşın önüne geçmek isteyen BAE’nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’a mesaj göndererek, “Hamas-İsrail savaşına müdahale etmeyin.” dediğini yazdı.

Axios’a konuşan BAE’li üst düzey iki diplomat, ülkelerinin Esad yönetimine, Suriye’den İsrail’e düzenlenebilecek saldırılara izin vermeme çağrısı yaptığını belirtti.

Haberde, BAE’nin hem Suriye’yle hem de İsrail’le iyi ilişkileri olduğu belirtilerek, Esad’a gönderilen mesaj konusunda ABD’nin bilgilendirildiği aktarıldı.

Şam yönetimi ise, konuyla alakalı Axios’un açıklama talebine cevap vermedi.

HABER7

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.