Almanya’dan gelip Van’ı tanıttılar

Vanlı olan ve 6 yıldır Almanya’da yaşayan Serkan Beyde, Erzurumlu eşi Bahar Beyde ile Van’a gelerek, kenti tanıttı.

Almanya’dan gelip Van’ı tanıttılar
Yayınlama: 19.07.2023
Düzenleme: 19.07.2023
A+
A-

Aslen Vanlı olan Serkan Beyde, Erzurumlu eşi Bahar Beyde ile sık sık seyahat ederek, kentleri tanıtmaya devam ediyor.

Gittikleri ülkelerde şehirleri gezip, içerik üreten ve o şehrin tanıtımına katkı sunan çiftin bu seferki durağı Van oldu. Van’da çektikleri görüntüleri kendi YouTube kanalları ve instagram sayfaları üzerinden takipçileriyle paylaşan Serkan Beyde ve Bahar Beyde çiftçi, Van’a hayranlıklarını bu tanıtım videosunda sık sık dile getirdiler.

Almanya'dan gelip Van'ı tanıttılar

 

Van’ın tarihi dokusunu, Van Gölü’nü Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi ve mutfak kültürünü tanıtmak, yurtdışında bulunan gurbetçileri ve takipçilerini bilgilendirmek için Almanya’nın Hamburg kentinden Van’a gelen Serkan ve Bahar Beyde çifti gurbette yaşayanlar ve Van’ı bilmeyenler için Van’ı anlatan kısa video ve fotoğraflarla gezdikleri seyahat hikayelerini takipçileriyle paylaştı.

Doğup büyüdüğü şehri olan Van’ın tarihi dokusunu, Van Gölü’nü Akdamar Adası, Muradiye Şelalesi ve daha birçok yeri gezerek, çektikleri birbirinden güzel video ve fotoğraflarla Van’ın en iyi şekilde tanıtımını yapan çift, yıllar sonra geldikleri Van’a hayran kaldılar. Van’ın tarihi ve turistik mekanların tek tek ziyaret eden Beyde çiftçi, buralarda kısa kısa tanıtımını yaptı. İlk olarak Akdamar Adası’nı ziyaret eden ve burada tanıtım çekimlerine başlayan çift, daha sonra Kızıl Kilise, Altınsaç, St. Thomas Manastırı, Van Kalesi, İskele Sahili, Muradiye Şelalesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Mollakasım’da Van Gölü’ne giren çift, kenti doyasıya gezdikten sonra Van Kahvaltası’nı tatmayı ihmal etmediler.

Almanya'dan gelip Van'ı tanıttılar

“HAYATIMIN EN GÜZEL YÜZME DENEYİMLERİNDEN BİRİNİ YAŞADIM”

İlk kez Van Gölü’nde yüzme imkânı bulan Bahar Beyde, Van Gölü’nden övgüyle bahsederek, “Deniz kenarının sesinde kumsalda durunca, sanacaksınız ki İzmir’deyiz. Ama İzmir’de değiliz. Şu anda Van’dayız. Gerçekten hayatımın en güzel yüzme deneyimlerinden birini yaşadım. Van Gölü çok güzel. Yüzmek için Ayanıs’a geldik. Burası nispeten daha lokal, gerçekten burayı bilen insanların geldiği bir yer. Su çok temiz. Van Gölü zaten özel, tuzlu ve sodalı bir göl. İçine girince yaralarınız vs. varsa iyileştiriyor. Şifalı bir göl aynı zamanda. Buraya Van merkezden 30-40 dakika bir sürede geldik. Bu arada Vanlılar göle deniz diyor. Ben de göle deniz diyorum. Denize girerken ayağınıza taşlar batmıyor. Van’da güzel bir yüzme deneyimi yaşadık. Buraya mutlaka gelin. Burası Van şehrinin deneyimini bambaşka boyuta taşıyor. Biz çok keyif aldık. Buraları baya sevdik. Siz de mutlaka Ayanıs ve Mollakasım’a yüzmeye gelin” ifadelerini kullandı.

Çift Van’da çektikleri güzel görüntüleri YouTube kanalları ve instagram sayfaları üzerinden takipçileriyle paylaşarak, Van’ın tanıtımına katkı sundular.

VAN BÖLGE GAZETESİ

Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.